Ubuntu'nun diğer dağıtımlara göre avantajı nedir?

Ubuntu kullanıcı dostu Linux sistemlerinin ilkidir. Ubuntu, daha kolay kullanıma sahip olduğu için ve terminalde çözülmesi gereken birçok şeyi kendi içerisinde terminal komutlarını kullanmadan sunduğu için popüler hale gelmiştir. Onun arkasından Linux Mint gibi birçok kullanıcı dostu dağıtım ortaya çıkmıştır.

En kolayı ve son kullanıcıya en çok hitap edeni.

Linux dağıtımlarının Windows'u gibi, kur ve unut.
Değil, ilk başta büyülese de Uçbirim'de harcadığım saatleri hatırlamak istemiyorum.

Değil, ilk başta büyülese de uçbirimde harcadığım saatleri hatırlamak istemiyorum.
Uçbirime sen, ben giriyorum. Son kullanıcı dediğim kitle internete girmek, film izlemek için kullanan kesim. Onların bir şey yapmasına gerek yok, her şeyi GUI üzerinden de halledebiliyorlar.

Uçbirime sen, ben giriyorum. Son kullanıcı dediğim kitle internete girmek, film izlemek için kullanan kesim. Onların bir şey yapmasına gerek yok, her şeyi GUI üzerinden de halledebiliyorlar.
Zaten "temel işleri" yapabilmek için uçbirim'de o kadar zaman geçirdim. Bazen düşünmüyor da değilim acaba Wİndows'a geri dönsem mi diye.

En verimli Linux dağıtımı hangisi sizce peki? Bir şey aradığımızda ya da kurmak istediğimizde zorlanmayacağımız hangisidir?
Ubuntu altyapısı ile geliştirilen linux dağıtımlarını seçmek avantaj sağlayabilir. Linux Mint veya Ubuntu olabilir. Ubuntu üzerine inşaat edilen dağıtımlar çok yaygın olarak kullanıldığı için bir sorunla karşılaşmak daha nadir ve çözüm bulmak çok daha kolay. Debian ve Arch Linux eğer gerçekten ihtiyacınız yoksa kullanılmamalı. Daha çok daha çok şirket veya sunucu gibi özel ihtiyaçlara daha uygun dağıtımlar.

Gerçekten ihtiyacınız yoksa Windows'da kalmanızı tavsiye ederim. Çoğu uygulamanın Linux'da karşılığı yok. Kullanmakta sorun yaşayabilir veya benim gibi sanallaştırma yazılımlarıyla Windows kullanmak durumunda kalabilirsiniz.

Ubuntu altyapısı ile geliştirilen linux dağıtımlarını seçmek avantaj sağlayabilir. Linux Mint veya Ubuntu olabilir. Ubuntu üzerine inşaat edilen dağıtımlar çok yaygın olarak kullanıldığı için bir sorunla karşılaşmak daha nadir ve çözüm bulmak çok daha kolay. Debian ve Arch Linux eğer gerçekten ihtiyacınız yoksa kullanılmamalı. Daha çok daha çok şirket veya sunucu gibi özel ihtiyaçlara daha uygun dağıtımlar.

Gerçekten ihtiyacınız yoksa Windows'da kalmanızı tavsiye ederim. Çoğu uygulamanın Linux'da karşılığı yok. Kullanmakta sorun yaşayabilir veya benim gibi sanallaştırma yazılımlarıyla Windows kullanmak durumunda kalabilirsiniz.
Beni linç etmişlerdi burada Arch Linux yerine Ubuntu kullanın dediğim için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı