Ubuntu 21.04 sürümünü kullanıyorum. AMD işlemcim ve ekran kartım var. Donanım ayarları ve güncellemeleri yapmak için Radeon Software'a ihtiyacım var.
Ubuntu'ya nasıl AMD Radeon Software nasıl kurulur?
Ubuntu 21.04 sürümünü kullanıyorum. AMD işlemcim ve ekran kartım var. Donanım ayarları ve güncellemeleri yapmak için Radeon Software'a ihtiyacım var.
AMD Radeon Software GNU/Linux'u desteklemez. Zaten sürücüleri güncellemek için buna ihtiyacınız yok. GNU/Linux'u güncel tutmanız yeterli. Gerektiğinde kendisi güncelleyecektir.
git clone https://github.com/FeralInteractive/gamemode.git
cd gamemode
git checkout 1.5.1 # omit to build the master branch
./bootstrap.sh
Senden bir onay isterse "y" komutunu girerek onayla.
Faral Gamemode'u Steam'de herhangi bir oyun için gamemoderun %command% komutunu girerek aktifleştirebilirsin.
Çok güzel GUI'ler var bunun için, örneğin Corectrl uygulamasını kurabilirsin. Şurada Ubuntu'ya nasıl kurulacağı anlatılıyor. CoreCtrl / CoreCtrl
Voltaj vb. ayarları yapabilmek için açılışa amdgpu.ppfeaturemask=0xffffffff değişkeni eklemen gerekebilir. Sorumluluk senin tabii ki.
Corectrl ile uygulama bazlı güç yönetimi de yapılandırabiliyorsun. Örneğin Steam açıldığında CPU ve GPU tam güçte çalışıp, kapandığında farklı bir güç profilinde çalışacak şekilde yapılandırılabiliyor.