Ubuntu'ya geçmeye değer mi?

Wine adlı uygulama ile Windows için kodlanmış uygulamaları açabilirsiniz.
Wine önermiyorum. Wine zaten kullanması sıkıntılı ve zor bir araç, Linux'da kullanabilecekleri alternatif programları önermek yerine Windows programlarını Wine ile çalıştırmanın bir anlamı yok, eğer öyle yapacaksa Windows kullansın zaten.
Konuya cevap olarak Ubuntu tabanlı bir dağıtım kullanmak daha mantıklı bir seçim olur. (Linux Mint, Pop!_OS gibi.)

Windows 10'un hatalarından ve yavaşlığından çok sıkıldım. Ubuntu'ya geçmeyi düşünüyorum. Sorularım olacak: Ubuntu'da ağ sorunu var mı? Ubuntu'da CS:GO, Valorant, Minecraft gibi oyunları oynayabilir miyim? (Valorant benim açımdan çok önemli, olmazsa olmaz.) İlk defa Ubuntu kullanacağım, beni zorlar mı? Çok fazla sorun veya bug var mı? Performans kaybı veya yükselmesi yaşar mıyım? En önemlisi de Ubuntu için Windows 10 bırakılması doğru olur mu?
Ubuntu için Windows bırakılır ama daha sorunsuz olduğunu sanmıyorum.

Değer. Mis gibi de değer. Toplum ağızında gezen bir sürü karalama kelimelerini duydum, ben de bir aralar karalardım bilmez iken.
Denedim, ve cidden o insanların fazlaca yaşadığı buglardan kalıntı bile göremedim. Her şey isteğime göre çalışıyordu. Fazla ön yargılı yaklaşmamak gerekmiş. 18.04, 20.04 denediğim 2 sürüm. Ve 2 sürümde mis gibiydi yalan yok. Bloat olayı elbette var ama, gelen bloat'ın çoğunluğu Ubuntu'dan değil, GNOME'den.
Eğer Ubuntu minimal kurarsanız zaten farkı hissedersiniz. Ve çoğu denilenin hurafeden öte gitmediğini anlarsınız.
Saf Ubuntu'da kurulur, Minimal Ubuntu'da kurulur, Ubuntu tabanlı dağıtımlarda kurulur. Algıyı yıktım, darısı sizin başınıza arkadaşlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı