Ubuntu'yu Bilgisayarıma Kurmalı Mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ziya Erkara

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Bucak | Burdur | Turkey
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
ubuntu.jpg
windows_logo_now.png

Windows'u uzun yıllar kullanıyorum ve son zamanlarda ''bilgisayarın çok takılması, virüslerin Windows'a göre kodlanması'' gibi şeyler iyiden iyiye canımı sıkmaya başladı. Ama asıl olay benim biraz ''farklılık'' istememden kaynaklanıyor. Sizce Ubuntu'yu, Windows'u silip kurmalı mıyım?

Kurarsam ;
Avantajları ne olur ?
Dezavantajları ne olur?

Bir de Ubuntu'yu kurmam için gereken sistem gereksinimlerini yazarsanız sevinirim.

Şimdiden çok teşekkürler. :)

Pek bir sistem gereksinimi yok. 5 yıl eskiye kadar bütün bilgisayarlara kurulabilir. Kesinlikle kurup denemeni tavsiye ederim. Linux dünyasını bir gör, bir adım at o dünyaya. Ama lütfen 1 saat kullandıktan sonra format atıp Windows'a dönerek "Linux berbat" diye yorumlar yapma. Şöyle bir hafta kullan, sonra yorum yap.

Ubuntu en gelişmiş Linux sürümüdür. Windows gibi otomatik güncelleme ve sürücü yükleme özelliği vardır. Ayrıca bir uygulama mağazası da vardır... Her 6 ayda bir büyük güncelleme alır.

Ben 12.10 sürümünü kullanıyorum ve çok memnunum. Windows'u sadece Crysis 2 oynama amacıyla bugün açtım başka da açmadım :D Şu an öğrenci olduğum için yurtta kalıyorum ve Ubuntum yurttaki arkadaşlarımın da ilgisini çekmiş durumda. Özellikle açılış ekranına ve de hızına hayran kaldılar. Bu arada Linux ahım şahım sistemler istemez, bence daha fazla düşünmeden kur ve dene. Emin ol çok hoşuna gidecek :)

- - - Güncellendi - - -

Pek bir sistem gereksinimi yok. 5 yıl eskiye kadar bütün bilgisayarlara kurulabilir. Kesinlikle kurup denemeni tavsiye ederim. Linux dünyasını bir gör, bir adım at o dünyaya. Ama lütfen 1 saat kullandıktan sonra format atıp Windows'a dönerek "Linux berbat" diye yorumlar yapma. Şöyle bir hafta kullan, sonra yorum yap.

Ubuntu en gelişmiş Linux sürümüdür. Windows gibi otomatik güncelleme ve sürücü yükleme özelliği vardır. Ayrıca bir uygulama mağazası da vardır... Her 6 ayda bir büyük güncelleme alır.

Recep şu an Ubuntu kullanıyor musun? Kullanıyorsan masaüstü ortamı tercihin hangisi ve Windows'a oranla ne kadar kullanıyorsun?

Ubuntu'ya ortalama alışma ve sevme süresi 3-4 haftadır yani bir ay kullandığın zaman alışabilirsin ve kendini rahat hissedebilirsin. Ubuntu Linux'a çok güzel bir başlangıç, profesyonel anlamda linux deneyimi keşfetme açısından oldukça değerli. Oradan son derece farklı olmasına karşın sunucularda kullanılan CentOS gibi farklı Linux sürümlerine doğru keşif yelkeni açabilir, ufkunu genişletebilirsin :)

Recep şu an Ubuntu kullanıyor musun? Kullanıyorsan masaüstü ortamı tercihin hangisi ve Windows'a oranla ne kadar kullanıyorsun?

Maalesef şu an kullanmıyorum (bi ara kullandım ve arkadaşlarıma da tavsiye ettim) fakat Ubuntu için özel PC yapacağım yakında. AMD E350 tabanlı olacak. Firmware Hack işlemlerinde kullanacağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı