Çözüldü Uçağa binişte ne yapmak gerekli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bugün Sabiha Gökçen havalimanından Bodrum'a gideceğim ama tam olarak nasıl yapacağım bilmiyorum. Yani uçağa binmenin aşamaları tam olarak nasıl oluyor? Bileti aldıktan sonra check in yaptım, sanırım boarding Pass'im gözüküyor. Havalimanına gittikten sonra tam olarak uçağa nasıl bineceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Check-in işlemini yaptıysanız koltuğunuz bellidir. Mobil biniş kartınızı oluşturup uçağa mobil biniş kartınızla binebilirsiniz, biniş kartınızda belirtilen koltuğa yerleşebilirsiniz. Hangi kapıya bineceğiniz havalimanı içerisindeki ekranlarda yazıyor.

1) Eğer bagaja valiz teslimi yapacaksanız havalimanına girişte ana kontrolden geçtikten sonra iç hatlar giden yolcu tabelasını takip edin, çıktığınız alanda bulunan ekranlardan sizin uçuşunuzun bagaj tesliminin hangi kontuardan yapılacağına bakın, kontuarınıza doğru ilerleyin. Orada valiz tartım ve etiket makinalarını göreceksiniz. Orada valizinizi tartıp etiketi oluşturduktan ve valize yapıştırdıktan sonra kontuara gidip valizinizi teslim edeceksiniz. Valiz tartım cihazından aynı zamanda biniş kartı da oluşturabilirsiniz. Ancak mobil biniş kartınızı oluşturduysanız gerek yok.

2) Eğer teslim edeceğiniz büyük valiz yoksa ve kabin boy valiziniz varsa hiçbir ek işlem yapmanıza gerek yok. Doğrudan giden yolcu tabelalarını takip edip ikinci kontrole ilerleyin, ikinci kontrolden sonra yine mobil biniş kartınızla uçağa binebilirsiniz.
Ekranlarda bineceğiniz uçağa göre gideceğiniz kapılar yazar. Güvenlik noktalarından geçip o kapılara doğru gidiyorsunuz. Check in yapmışsın zaten sadece doğru kapıyı bulman ve orada kapı açılana kadar beklemen gerekecek. Kapı açılınca sıraya girilir ve bilet kontrolü ile uçağa alınır.

Check-in işlemini yaptıysanız koltuğunuz bellidir. Mobil biniş kartınızı oluşturup uçağa mobil biniş kartınızla binebilirsiniz, biniş kartınızda belirtilen koltuğa yerleşebilirsiniz. Hangi kapıya bineceğiniz havalimanı içerisindeki ekranlarda yazıyor.

1) Eğer bagaja valiz teslimi yapacaksanız havalimanına girişte ana kontrolden geçtikten sonra iç hatlar giden yolcu tabelasını takip edin, çıktığınız alanda bulunan ekranlardan sizin uçuşunuzun bagaj tesliminin hangi kontuardan yapılacağına bakın, kontuarınıza doğru ilerleyin. Orada valiz tartım ve etiket makinalarını göreceksiniz. Orada valizinizi tartıp etiketi oluşturduktan ve valize yapıştırdıktan sonra kontuara gidip valizinizi teslim edeceksiniz. Valiz tartım cihazından aynı zamanda biniş kartı da oluşturabilirsiniz. Ancak mobil biniş kartınızı oluşturduysanız gerek yok.

2) Eğer teslim edeceğiniz büyük valiz yoksa ve kabin boy valiziniz varsa hiçbir ek işlem yapmanıza gerek yok. Doğrudan giden yolcu tabelalarını takip edip ikinci kontrole ilerleyin, ikinci kontrolden sonra yine mobil biniş kartınızla uçağa binebilirsiniz.

Çözüm

1) eğer bagaja valiz teslimi yapacaksanız havalimanına girişte ana kontrolden geçtikten sonra iç hatlar giden yolcu tabelasını takip edin, çıktığınız alanda bulunan ekranlardan sizin uçuşunuzun bagaj tesliminin hangi kontuardan yapılacağına bakın, kontuarınıza doğru ilerleyin. Orada valiz tartım ve etiket makinelarını göreceksiniz. Orada valizinizi tartıp etiketi oluşturduktan ve valize yapıştırdıktan sonra kontuara gidip valizinizi teslim edeceksiniz. Valiz tartım cihazından aynı zamanda biniş kartı da oluşturabilirsiniz. Ancak mobil biniş kartınızı oluşturduysanız gerek yok.

2) eğer teslim edeceğiniz büyük valiz yoksa ve kabin boy valiziniz varsa hiçbir ek işlem yapmanıza gerek yok. Doğrudan giden yolcu tabelalarını takip edip ikinci kontrole ilerleyin, ikinci kontrolden sonra yine mobil biniş kartınızla uçağa binebilirsiniz.

Hocam aynen. Bir tane kabin boy, 1 tane de sırt çantası alacağım yanıma. O zaman ben direkt kapıyı bulayım.

Arkadaşlar bugün Sabiha Gökçen havalimanından Bodrum'a gideceğim ama tam olarak nasıl yapacağım bilmiyorum. Yani uçağa binmenin aşamaları tam olarak nasıl oluyor? Bileti aldıktan sonra check in yaptım, sanırım boarding Pass'im gözüküyor. Havalimanına gittikten sonra tam olarak uçağa nasıl bineceğim?
ilk defa biniyorsanız bir şekilde sizi anlıyorlar :D bilmiyorum beni anlamışlardı başıma birini dikip gel buraya gel şuraya gel gel hop gel yaptılar uçağa kadar getirtilip uçakta hostes ekibine bu XXXX Tipi yolcu dendiydi de işte aklıma gelmiyor XXXX :D

onun dışında bavul gibi olayları bieltinizden öğrene bilirsiniz. check ini online veya hava alanında yapa bilirsin hava alanında basit bir makine var 5dk sürmez yapmanız sıra bile olmuyor artık önünde

Hocam şimdi geldimde kapıda bekliyorum valizim ve çantamda yanımda onları bir yere bırakmama gerek yok değil mi ? Uçaktaki üst kısma koyucam.

Hocam şimdi geldimde kapıda bekliyorum valizim ve çantamda yanımda onları bir yere bırakmama gerek yok değil mi ? Uçaktaki üst kısma koyucam.
Aynen öyle hocam çantanızı koltuğunuzun altına valizinizi üstteki yerlere koyabilirsiniz. İyi yolculuklar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı