Uçak, araba, gemi gibi şeyler yapmak için hangi mühendislik okunmalı?

Makaleler
13
Daha fazla  
Merhaba. Niyetim bilgisayar, süpürge gibi basit makineler değil. Uçak, gemi, araba gibi büyük ve karmaşık makineler yapmak. Hangi mühendislik bölümü bunu öğretir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Makine muhendisligi, havacilik ve uzay muhendisligi, mekatronik, otomotiv muhendisligi ya da emin degilim ama sanirsam adi deniz teknolojisi muhendisligi olmasi lazim. Bunlar tercih edilebilir. En temel olarak makine muhendisligi neredeyse hepsini ele aliyor.

Uçak yapmak için havacılık ve uzay mühendisliği.
Araba yapmak için otomotiv ve makine mühendisliği.
Gemi yapmak için gemi inşaatı ve deniz teknolojileri mühendisliği.

Makine mühendisliği en kapsamlı alan olduğu için mezun olduktan sonra sana hem uçak, hem araba, hem de gemi sektörüne yönelme şansı tanıyabilir. Daha spesifik bi' alana ilgi duyuyorsan direkt havacılık, otomotiv veya gemi mühendisliğini tercih edebilirsin. Elektrikli araçlar, otonom sistemler veya roket mühendisliği gibi alanlarda çalışmak istiyorsan elektrik-elektronik mühendisliği veya yazılım mühendisliği de diğer seçenekler.

Teknolojinin günden güne çağ atladığı bir zamanda yaşadığımız için ben şahsen bilgisayar mühendisliği ve mekatronik mühendisliği gibi alanları da göz ardı etmemeni öneririm.

Son düzenleme:
Ucak muhendisligi, gemi muhendisligi, otomotiv muhendisligi :D Karma bir sey istersen makine.
Teşekkürler.
Bilgisayar basit makine mi sence önce onu kafanda tekrar bi düşün. Bilgisayar olmazsa gemiyi uçağı arabayı nasıl yapacaksın? Hepsinin içinde bilgisayar var. Korsan gemisi ve barni moloztaşın arabasını yapmıyorsan tabi.
Diğerlerine göre daha basit. Hem sen bilgisayar sürebiliyor musun, uçurabiliyor musun, yüzdürebiliyor musun kanka. Yine de teşekkürler cevap yazdığın için.
Uçak yapmak için havacılık ve uzay mühendisliği.
Araba yapmak için otomotiv ve makine mühendisliği.
Gemi yapmak için gemi inşaatı ve deniz teknolojileri mühendisliği.

Makine mühendisliği en kapsamlı alan olduğu için mezun olduktan sonra sana hem uçak, hem araba, hem de gemi sektörüne yönelme şansı tanıyabilir. Daha spesifik bi' alana ilgi duyuyorsan direkt havacılık, otomotiv veya gemi mühendisliğini tercih edebilirsin. Elektrikli araçlar, otonom sistemler veya roket mühendisliği gibi alanlarda çalışmak istiyorsan elektrik-elektronik mühendisliği veya yazılım mühendisliği de diğer seçenekler.

Teknolojinin günden güne çağ atladığı bir zamanda yaşadığımız için ben şahsen bilgisayar mühendisliği ve mekatronik mühendisliği gibi alanları da göz ardı etmemeni öneririm.
Teşekkürler. Onları yapay zeka yapar diye yazmadım.
Türkiye gerçeklerini unutmadan bölüm seçin. Uzay mekiği yapacağım diye makine mühendisliğini seçersiniz, ama hayat size doğalgaz firmasında proje çizdirir :)
Yok kanka ben savunma sanaayi için istiyorum bu bölümleri.

Diğerlerine göre daha basit. Hem sen bilgisayar sürebiliyor musun, uçurabiliyor musun, yüzdürebiliyor musun kanka. Yine de teşekkürler cevap yazdığın için.
Bilgisayar sürdürmüyorum. Bilgisayar sürüyor gemiyi, uçağı, arabayı, uzay gemisini.

Ne desen haklısın. Kusura bakma.
Sana muhalif olmak için yazmıyorum. Günümüzde ve gelecekte, hangi mühendisliği yaparsan yap, yazılım ve bilgisayar bilgin olmaz zorunda. Gıda Mühendisliği bile yapsan olmak zorunda. Arabalar elektrikli ve bilgisaayar kontrolü altında, uçaklarda her şey elektronik, tarlada bile sulama sistemi yapmak için az da olsa kullandığın cihazın programlamasını bilmek zorundasın.

Kaldı ki sen uçak, makine veya otomotiv mühendisliği gibi meslekler düşünüyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı