Uçak Gibi Çalışan Cooler Master MasterLiquid 240L

Slaughterer

Centipat
Evet arkadaşlar i7 9700K'ya taktığım CoolerMaster'ın sıvı soğutucusu fanlar fullendiğinde bu şekilde çalışıyor.Bi oyuna girsem işlemci %40 %50sini bile çalıştırsa bu sesin %70ini felan çıkartıyor. İyi bir kulaklık takmama rağmen bu ses rahatsız edilecek bir şekilde duyuluyor. @Cooler Master Türkiye bu ürünü vatan bilgisayardan almıştım iade etmeyi düşünüyorum umarım iade parası alırım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video burada.
Hiç bir şekilde markayı ürünü karalamak amacıyla bir şey yazmadım niyetim o şekilde değil sadece aldığım sistemde böyle bir sorun yaşamam ve bu sorun coolermaster gibi bir dünya markasından gelmesi benim canımı çok sıktı.

Son düzenleme:
Evet arkadaşlar i7 9700K'ya taktığım CoolerMaster'ın sıvı soğutucusu fanlar fullendiğinde bu şekilde çalışıyor.Bi oyuna girsem işlemci %40 %50sini bile çalıştırsa bu sesin %70ini felan çıkartıyor. İyi bir kulaklık takmama rağmen bu ses rahatsız edilecek bir şekilde duyuluyor. @Cooler Master Türkiye bu ürünü vatan bilgisayardan almıştım iade etmeyi düşünüyorum umarım iade parası alırım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video burada.

Montajlarken yanlış takmış tam sıkamamış veya radyatörde coil whine olabilir eline geçtiği günden 14 gün geçmediyse iade etme şansın yok. Fakat garantiye gönderebilirsin. Aynı soğutucudan kullanıyorum 2000 devirde bile böyle bir ses duymuyorum

Montajlarken yanlış takmış tam sıkamamış veya radyatörde Coil Whine olabilir eline geçtiği günden 14 gün geçmediyse iade etme şansın yok. Fakat garantiye gönderebilirsin. Aynı soğutucudan kullanıyorum 2000 devirde bile böyle bir ses duymuyorum
Dostum Vatan'a tekrar götürdüm kontrol edildi ürünün kendisinde sıkıntı var sanırım çünkü başka videolarda da gördüm bu sorunu yaşayan YouTube'ye yazıp görebilirsin.

Uçak gibi çalıştığı yok, gayet normal.

Benim ML120 Pro fanları kaydedip atsam roket sesi falan sanabilirsin sanırım. :)
@Slaughterer

Ben Nepton 249M'imi 1.5 sene sonra servise vermiştim, pompa sesinden dolayı. Değişim yapmışlardı.

Hocam bana göre hiç de normal değil bu şekilde oyun oynayabilen varsa helal olsun yani :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar ses ile çalışması normal değil. Sıvı soğutmanın radyatörü tam oturmamış olabilir veya fanlarda da oturmamış olabilir. Sıvı soğutmayı yeni aldıysan iade edebilirsin.

BIOS'tan sıcaklığa göre dönmesini ayarladın mı? İlk sistemlerde son hızda çalıştığından sesli çalışır genelde. Aida 64 gibi programlardan fanının kaç RPM'de döndüğüne bak, fan hızı 1000'i aştımı ses duyulmaya başlar.

BIOS'dan sıcaklığa göre dönmesini ayarladın mı? İlk sistemlerde son hızda çalıştığından sesli çalışır genelde. Aida 64 gibi programlardan fanının kaç RPM'de döndüğüne bak, fan hızı 1000'i aştımı ses duyulmaya başlar.
Smart Fan Mode'a aldım zaten BIOS'dan ayrıca MSI Dragon Center programından fanları kontrol de edebiliyorum. Bu ses zaten fanlar falan fulldeyken çıkan bir ses ama oyuna girdiğimde fanların %40'ı, %20'si çalışsa bile buna benzer ses çıkıyor. Kulaklık takmama rağmen çok bariz bir şekilde duyabiliyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı