Uçak Gibi Çalışan Cooler Master MasterLiquid 240L

Dostum, CM fanları kronik sorunlu, tıkırtı ve uguldama sesi yapar. Ben pompası ve radyatöründen memnun olduğum için Corsair canlarla değiştireceğim.

Hocam öyle bir şey olması imkansız, bir firmanın bir ürünü sorunlu olabilir ama siz tüm fanlarına kronik sorunlu diyorsunuz. Çoğu bilgisayar toplama videolarında kullanılan marka ve hiçbir videoda uğultulu ses duymadım.

Smart Fan Mode'a aldım zaten BIOS'dan ayrıca MSI Dragon Center programından fanları kontrol de edebiliyorum. Bu ses zaten fanlar falan fulldeyken çıkan bir ses ama oyuna girdiğimde fanların %40'ı, %20'si çalışsa bile buna benzer ses çıkıyor kulaklık takmama rağmen çok bariz bir şekilde duyabiliyorum.
Fanları elle kontrol edip dene. Bu sesin, fanlar tam güçteyken çıkması normal.

Belki de oyunda fanlar normalden daha hızlı çalışıyordur.

Benim ASUS anakartımda da bu sorun oluyordu. BIOS'tan %50 Max limit ayarlamama rağmen oyunda %90'a kadar çıkıyordu.

Fanların %40'ı, %20'si.

%40 güçte çalışırken mi demek istedin?
Dostum, CM fanları kronik sorunlu, tıkırtı ve uguldama sesi yapar.

Yanlış bilgi vermeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanları elle kontrol edip dene. Bu sesin, fanlar tam güçteyken çıkması normal.

Belki de oyunda fanlar normalden daha hızlı çalışıyordur.

Benim ASUS anakartımda da bu sorun oluyordu. BIOS'tan %50 Max limit ayarlamama rağmen oyunda %90'a kadar çıkıyordu.

%40 güçte çalışırken mi demek istedin?

Yanlış bilgi vermeyin.
Hocam yani fanlar mesela 2000 RPM'de çalıştığında bu şekilde ses veriyor fakat fanlar 1000 RPM'de bile çalıştığında bu ses gibi ses çıkarıyor aşırı rahatsız edici bir şekilde onu anlatmaya çalışıyorum ayrıca fanları "Smart Fan Mode"a aldım yani başka bir şey yapmam mümkün değil sıcaklığa göre RPM'i artıyor. Size birazdan oyun oynarken çıkarttığı sesi atacağım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da işlemci %15 %25 arası kullanılırken çıkarılan ses arkadaşlar League of Legends açıkken çektim şu an da MSI Afterburner programından işlemcinin %15 %25 arası dolaştığını görüyorum ve bu şekilde ses çıkıyor.

Hocam yani fanlar mesela 2000 RPM'de çalıştığında bu şekilde ses veriyor fakat fanlar 1000 RPM'de bile çalıştığında bu ses gibi ses çıkarıyor aşırı rahatsız edici bir şekilde onu anlatmaya çalışıyorum ayrıca fanları "Smart Fan Mode"a aldım yani başka bir şey yapmam mümkün değil sıcaklığa göre RPM'i artıyor. Size birazdan oyun oynarken çıkarttığı sesi atacağım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu da işlemci %15 %25 arası kullanılırken çıkarılan ses arkadaşlar League of Legends açıkken çektim şu an da MSI Afterburner programından işlemcinin %15 %25 arası dolaştığını görüyorum ve bu şekilde ses çıkıyor.

Dediğim gibi bana normal geldi. Herhangi tıkırtı, titreşim ya da vızırtı/vızırtı yapmıyorsa sorun olmadığını düşünüyorum. Ama bu kişiden kişiye değişebilir.

Tabii soğutucunun yanında gelen fanlar stok fan, sessiz çalışma özelliği yok. Bunu da akılda bulundurmakta fayda var.

Dediğim gibi bana normal geldi. Herhangi tıkırtı, titreşim yada vızırtı/vızırtı yapmıyorsa sorun olmadığını düşünüyorum. Ama bu kişiden kişiye değişebilir.

Tabii soğutucunun yanında gelen fanlar stok fan, sessiz çalışma özelliği yok. Bunu da akılda bulundurmakta fayda var.
Hocam hayatımda ilk defa bilgisayar kullanmadım ben şuana kadar i7 6700k'da sıvı soğutucu olan bilgisayarda kullandım i5 6500'de stok soğutucu olan bilgisayarda kullandım i7 4790k'ya normal bir hava soğutucu olan bir bilgisayarda kullandım. Hayatımda ilk defa bu kadar ses duyuyorum haberin olsun :)

Hocam hayatımda ilk defa bilgisayar kullanmadım ben şuana kadar i7 6700k'da sıvı soğutucu olan bilgisayarda kullandım i5 6500'de stok soğutucu olan bilgisayarda kullandım i7 4790k'ya normal bir hava soğutucu olan bir bilgisayarda kullandım. Hayatımda ilk defa bu kadar ses duyuyorum haberin olsun :)
O zaman servise verebilirsiniz. :) CM'nin servisi iyidir.

Ama Vatan'ın iade yapacağını pek sanmam.

Bakalım hocam 300-400 lira arası hava soğutucu alıp sessiz bir şekilde oynamayı planlıyorum.
Ben de Nepton 250m ile Corsair ML120 fanları kullanıyorum. Ve inanın ben de Baydım.

Bu gidişle Noctuna NHD 14 yada 15 alacağım.

Ama sıvı soğutmanın da ayrı bir görsel yanı var işte... :)

Ben de Nepton 250m ile Corsair ML120 fanları kullanıyorum. Ve inanın ben de Baydım.

Bu gidişle Noctuna NHD 14 yada 15 alacağım.

Ama sıvı soğutmanın da ayrı bir görsel yanı var işte... :)
Hocam Dark Rock Pro 4 öneririm sana çünkü gerçekten çok sessiz ve çok iyi bir soğutucuymuş. Benim kasama sığmadığı için ben de Scythe Mugen 5 almayı planlıyorum.

Hocam smart fan mode'a aldım zaten biosdan ayrıca MSI Dragon Center programından fanları kontrol de edebiliyorum. Bu ses zaten fanlar felan fulldeyken çıkan bir ses ama oyuna girdiğimde fanların %40ı %20si çalışsa bile buna benzer ses çıkıyor kulaklık takmama rağmen çok bariz bir şekilde duyabiliyorum.
65 derecede tam devir çalışıyor. Telefon daha gürültülü kayıt etmiş bu ses ortam sesiyle kaybolup gidiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı