Uçak gövde ve motor bakımı okunur mu?

Ben şu an lisedeyim ve gövde motor okuyorum, hatta Haziran'da staja gidince F4 ve F16'ların fotoğraflarını atarım. Gövde kısmını pek sevmiyorum fakat motor kısmı çok zevkli. Diyeceğim tek şey eğer okul nitelikli ve yüksek puanlı bir okul ise, ayrıca havacılığa ilgin varsa seversin (9.sınıf mesleki olarak biraz boş ve sıkıcı geçiyor sadece).

Hocam okuduğunuz bölüm uçak bakım lisesindemi çünkü benim bulunduğum ilde de bu liseden var.

Uçak gövde ve motor bakımı bölümü nasııldır arkadaşlar? Havacılığa, uçaklara meraklı birinin kesinlikle gitmesi gereken bölümlerden birimidir? Bu bölümden mezun olan biri iş bulma konusunda sıkıntı çeker mi? Bölümün zorlukları nelerdir?

@painkiller ve @Jira hocam sizde mi bu bölümden mezundunuz?

Bu bölümden sonra %90 olarak uçak bakım teknisyeni olabiliyorsun.

Bunların atölyede çalışıp uçak komponentlerinin bakım onarım modifikasyonunu yapanları da var, uçak üstünde bunları yapanları da var, hat bakımda anlık olarak sürekli aktif çalışanları da var.
Atölye'ye denk gelirsen mesela uçağı zar zor görebilirsin ancak bahsettiğin bölümden direk uçak üzeri teknisyen olunuyor genelde.

Ancak en nihayetinde buna kendin karar vermen lazım.
Bir şeyleri tamir etmekten, oto kaportacı gibi teknisyenliği aynı zamanda uçak üzerinde yapmaktan hoşlanır mısın? İngilizceyi iyi seviyede öğrenmek ister misin gibi gibi.

Havacılık deyince çok fazla alana ayrılır. Uçakları seviyorsundur ama belki sadece uçurmak içindir. MRO bölümünü devasa araçlar olarak düşünebilirsin ama yine de bir uçağın bakım onarımıın bir parçası olmak heyecan verici.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı