Vakumlanmış gibi dışarı fırlar. Çünkü dışarıdaki basınç içeriden çok daha düşüktür.
Yazma bence en iyisi boşverHocam ben o eveti bilerek evvet yazdım
Nasıl yani? Pervaneli uçaklar için soruyorsan eğer sadece pervaneyi döndürüyor. Turbine motor ile alakalı soruyorsa türbini döndürüyor ve sıkışmayı sağlıyor motorda.Bu motor sadece öndeki pervaneyi döndürmüyor değil mi?
Yolcu uçaklarındaki kanat altı motorun önündekini soruyorum.Nasıl yani? Pervaneli uçaklar için soruyorsan eğer sadece pervaneyi döndürüyor. Turbine motor ile alakalı soruyorsa türbini döndürüyor ve sıkışmayı sağlıyor motorda.
Bir uçak tek motoru ile uçabilecek şekilde üretiliyor zaten. O yüzden sorun yaşamıyor. Hız kaybeder fakat hızını koruması için motoru olması gerekenden daha yüksek devirde çalıştırmak zorunda kalıyorsun. Bu da motorda ısınma sorununa sebep oluyor.Özellikle çift motorlu uçaklar, tek motorla nasıl hızını kaybetmeden uçabiliyor?
O pervane değil. Turbofan veya turbojet motor oluyor. O dönen türbin içeriye hava çekiyor sonra o hava sıkıştırılıyor. Daha sonra hava yakıt ile karıştırılarak yakılıyor ve sıcak gaz elde ediliyor. En sonda da bu sıkıştırılmış sıcak gaz arkadan dışarıya atılarak itme gücü elde ediliyor. Özeti buYolcu uçaklarındaki kanat altı motorun önündekini soruyorum.
Bu motor o pervaneyi ne kadar hızlı çeviriyor da koskoca uçak, uçacak kadar hızlanıyor peki hocamBir uçak tek motoru ile uçabilecek şekilde üretiliyor zaten. O yüzden sorun yaşamıyor. Hız kaybeder fakat hızını koruması için motoru olması gerekenden daha yüksek devirde çalıştırmak zorunda kalıyorsun. Bu da motorda ısınma sorununa sebep oluyor.
Pervane var pervane var şimdiYani altı üstü pervane değil mi?
Buna uygun olarak üretiliyor. Bir A380'nin motor gücü ile A320'nin aynı değil.Bu motor o pervaneyi ne kadar hızlı çeviriyor da koskoca uçak, uçacak kadar hızlanıyor peki hocam