Uçak Modu'nu klavye kısayoluna atamak

CMD'yle Wi-Fi adaptörünü devre dışı bırakarak Wi-Fi kapatmayı buldum. Bunu da AutoHotkey'le bir klavye kısayoluna atadım. Tam olarak isteğinizi karşılar mı bilmiyorum.

İlk olarak CMD Wi-Fi etkinleştirme kodu ve devre dışı bırakma dosyalarını hazırlayın.

Etkinleştirme:
  • %__APPDIR__%wbem\wmic.exe path win32_networkadapter where NetConnectionID="Wi-fI" call enable yeni metin belgesinin içine bu kodu yazın.
  • Farklı kaydet deyip "tüm dosyalar"ı seçin. Dosyanın isminin sonuna .bat ekleyin.
    • enable.bat gibi.
Devre dışı bırakma:
  • %__APPDIR__%wbem\wmic.exe path win32_networkadapter where NetConnectionID="Wi-fI" call disable yeni metin belgesinin içine bu kodu yazın.
  • Farklı kaydet deyip "tüm dosyalar"ı seçin. Dosyanın isminin sonuna .bat ekleyin.
    • disable.bat gibi.

İki etkinleştirme ve devre dışı bırakma komutlarını hazırladıktan sonra bunları bir klavye tuşuna atamak kaldı geriye. Onu da AutoHotkey yazılımı ile yapacaksın.

Gerekli yazılım:
  • Yazılımı indirin ve kurun.
  • Sağ tık> Yeni> AutoHotkey Script deyip yeni bir AHK Script'i oluşturun.
  • Oluşturdunuz Script'e sağ tıklayın, Edit Script deyin ve içindekileri silin.
  • Etkinleştirme için:
    • PgUp:: run C:\Users\X\Desktop\enable.bat C:\Users\X\Desktopkodunu girin ve enterla alt satıra geçin.
  • Devre dışı bırakma:
    • PgDn:: run C:\Users\X\Desktop\disable.bat C:\Users\X\Desktop kodunu girip kaydedin ve çıkın.
  • Verilen kodu ihtiyaçlarınız doğrultusunda düzenleyin.
    • PgUp ve PgDn yerine atamak istediğiniz tuşu yazın.
    • run komutundan sonra ilk olarak dosyanın konumunun sonuna oluşturduğunuz BAT dosyasının ismini ekleyip yazın, daha sonra boşluk bırakıp programın dosya konumunu yazın.
  • Kısayolu iptal etmek istiyorsanız:
    • Görev çubuğundan AHK Script'ine sağ tıklayıp Exit demeniz yeterli.
Önemli not: Kısayolun çalışması için Script'in yönetici olarak çalıştırılması gerekmekte.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı