Siz hangisini okumayı tercih ederdiniz? İş olanakları ve maaş durumları nedir? Tanıdıklarınız varsa bilgi verirseniz çok mutlu olurum. Kendimden bahsedeyim. Küçüklüğümde hatırlıyorum; hep pilot olacağım, uçak mühendisi olacağım diyordum. Ancak o zamanlar bilgisayarım hiç yoktu. Bilgisayarım elime 9. sınıfta elime geçti. Şu anda da 10. sınıfa geçeceğim. İşte elime yeni geçmesinden kaynaklı bilgisayarlara merak saldım, yazılım dilleri çok hoşuma gitti, öğrenmeye de başladım kendi çapımda. Bundan kaynaklı da bilgisayar mühendisliği hoşuma gitmeye başladı. Ancak şöyle bir durum beni endişelendiriyor. Şimdi herkes benim gibi değil. Bazı çocuklar küçüklüğünde itibaren bu dilleri öğreniyorlar ve ben ne kadar çalışırsam çalışayım onlardan geri kalacağım. Bu da benim büyüdüğüm zaman iş bulmama zarar verir diye düşünüyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Önerin nedir?Bu şekilde düşünürsen geri kalırsın onlardan.
Önerin nedir?
Siz hangisini okumayı tercih ederdiniz? İş olanakları ve maaş durumları nedir? Tanıdıklarınız varsa bilgi verirseniz çok mutlu olurum. Kendimden bahsedeyim. Küçüklüğümde hatırlıyorum; hep pilot olacağım, uçak mühendisi olacağım diyordum. Ancak o zamanlar bilgisayarım hiç yoktu. Bilgisayarım elime 9. sınıfta elime geçti. Şu anda da 10. sınıfa geçeceğim. İşte elime yeni geçmesinden kaynaklı bilgisayarlara merak saldım, yazılım dilleri çok hoşuma gitti, öğrenmeye de başladım kendi çapımda. Bundan kaynaklı da bilgisayar mühendisliği hoşuma gitmeye başladı. Ancak şöyle bir durum beni endişelendiriyor. Şimdi herkes benim gibi değil. Bazı çocuklar küçüklüğünde itibaren bu dilleri öğreniyorlar ve ben ne kadar çalışırsam çalışayım onlardan geri kalacağım. Bu da benim büyüdüğüm zaman iş bulmama zarar verir diye düşünüyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Bilgisayar ve yazılım sizi azıcık da olsa çeldirdiyse siz havacılığa gerçekten tam anlamıyla gönül vermemiş demeksinizdir. Havacılık ile alakalı mühendislikler zaten zor bir de gönülden sevilmezse çekilmez diye düşünüyorum, şu anda ne istiyorsanız onu yapın. Dediğiniz yanlış bu arada.... Kimseden geride değilsiniz hayatında bilgisayar telefon görmemiş insanlar boğaziçi bilgisayar kazanıyor. O zaman sadece küçüklüğünde bilgisayarla haşır neşir olanlar bu işi yapsın, saçma ve yanlış bir düşünce.@BYTE. Buster teşekkür ederim hocam ama kalem üzerinde dezavantaj avantaj bölgelerine aradığım cevapları yazmam lazım. Yurt dışı olanakları, maaş ortalamaları gibi... Yine de açtığım konuyla ilgilenip cevap yazdığınız için teşekkür ederim.
@Teru @Jira @painkiller @KiloZuluSierra hocalarım sizlerin ayri ayri bu konularda bilgili olduklarınızı gördüm. Müsaitseniz yardımcı olur musunuz?
Çok saçma bir soru herkesin isteği farklı. Herkesin vizyonu farklı. Biri en kolay yoldan para kazanmak ister birinin de para umurunda olmaz alanında en iyisi olmaya çalışır vs.Siz hangisini okumayı tercih ederdiniz?
Çok saçma bir soru herkesin isteği farklı. Herkesin vizyonu farklı. Biri en kolay yoldan para kazanmak ister birinin de para umurunda olmaz alanında en iyisi olmaya çalışır vs.
Kimseden geride değilsiniz hayatında bilgisayar telefon görmemiş insanlar Boğaziçi bilgisayar kazanıyor. O zaman sadece küçüklüğünde bilgisayarla haşır neşir olanlar bu işi yapsın, saçma ve yanlış bir düşünce.
Bilgisayar ve yazılım sizi azıcık da olsa çeldirdiyse siz havacılığa gerçekten tam anlamıyla gönül vermemiş demeksinizdir.
Farklı bakış açıları ile yaklaşmak güzel. Ancak ortada zaman kaybı var. Yani eğer ki ben hiç bilgisaya bilmeden bilgisayar mühendisliği yazarsam benim ilk işim bilgisayar kullanmak olacaktır. Oysaki bilerek gidersem bilgisayarlar hakkında bilgim olduğu için üstüne bilgi eklerim ve ondan daha ileride olurum. Ancak karşımdaki azimliyse kararlıysa işler değişir. Yani bilgisayar kullanamama sebebi ailesinin maddi durumundan kaynaklı olabilir. Ondan dolayı fazla yorum yapmayacağım.
Çeldirmek değil, bilgisayar okusam bile bilgimi yine ASELSAN, Türk hava yollarına harcarım. Havacılık küçüklükten beri hep beni kendine çeviriyor. Eskiden internette uçak stalklardım ve zamanında uçaklarla ilgili kendi kendime projeler yapardım.
Asıl amacım bölümlerle ilgili bilgi almaktı. Sizleri çok görüyordum bu konularda. Bilgi almak istedim.
Konuyu açma sebebim bu zaten. İnsanlar bu bölümlerle ilgili ne düşünüyor merak ettim.
Yani eğer ki ben hiç bilgisaya bilmeden bilgisayar mühendisliği yazarsam benim ilk işim bilgisayar kullanmak olacaktır. Oysaki bilerek gidersem bilgisayarlar hakkında bilgim olduğu için üstüne bilgi eklerim ve ondan daha ileride olurum.
@BYTE. Buster teşekkür ederim hocam ama kalem üzerinde dezavantaj avantaj bölgelerine aradığım cevapları yazmam lazım. Yurt dışı olanakları, maaş ortalamaları gibi... Yine de açtığım konuyla ilgilenip cevap yazdığınız için teşekkür ederim.
@Teru @Jira @painkiller @KiloZuluSierra hocalarım sizlerin ayri ayri bu konularda bilgili olduklarınızı gördüm. Müsaitseniz yardımcı olur musunuz?