Bir mesleğe ne açıdan bakıyorsun bilmiyorum ama insanların çoğu para ve çalışma şartları açısından bakıyor. Ancak yaptığın işi sevmiyorsan ne kadar para kazanırsan kazan, ne kadar iyi şartlarda çalışırsan çalış içinde bir yerde hep bir huzursuzluk oluyor ve bu yıllar geçtikçe daha da hissedilir hale geliyor. Ben mesela bilgisayar mühendisliğini seçtim ama biraz pişmanım açıkçası. Mezun olmama az kaldı, kendimi iOS dev. olmak üzere geliştiriyorum. Ancak keşke tarih okuyup akademisyen olsaydım diyorum şimdi. Çünkü yazılım öyle bir alan ki her saniye kendini güncellemen gerekiyor. Çalışmadığım zaman sanki geri kalıyormuşum psikolojisi beni mental olarak çok yıpratıyor, günlük hayatta yaptığım diğer işlerden zevk almamı engelliyor. Bilgisayar oyunu oynarken geri kaldığımı düşündüğüm için oyunlardan eskisi kadar zevk alamıyorum mesela. Yazılım ve donanım alanına aşırı ilgim olmasına rağmen bu ihtimali meslek tercihinden önce göremediğim için şu an pişmanım yani. He belki önümde iyi bir gelecek, bol kazançlar beni bekliyor ama bu saatten sonra kariyerimi değiştiremeyeceğimin bilinci içimde hep bir huzursuzluğa yol açacak...