Devlette pilotluk okumak istiyorsan sayısal puanının çok yüksek olması gerekli. Gerçi özelde parasını vereyim okuyayım desen bile matematik, fizik ve kimya bilginin çok yüksek olması gerekli. Ayrıca İngilizce seviyen az biraz değil bildiğin normalden yüksek hatta en az Upper Intermediate olması gerekli. Maalesef şu an anlattığın tasvir ile sen pilotluğa pek elverişli değilsin. Beni yanlış anlama ama rutin olarak telsizde İngilizce konuşup, kokpit içinde matematik hesabı yapabiliyor olman gerekli. Ve bunları gün içinde saatlerce yapacaksın.
Pilotluk verdim parayı oldum denilebilecek bir meslek değil. Türkiye'de ortalama 50000-70000 Euro fiyat bandında geziyor. Gördüğüm en düşük ücret şu sıralar 55000 Euro civarı. Ayrıca daha ekstra harcamalar da var. Sağlık, kıyafet, sınav, vergi gibi. Bu kadar borcun altına girip sınavlardan başarısız olduğun an ekstra ödemeler çıkar. Bunların da altından kalkamazsan eğer yarıda bırakıp paranın ve emeğinin çöp olmasına sebep olursun.
Bence sen şu an sayısal bölümler yerine Havacılık Yönetimi veya Havacılık İşletmeciliği gibi bölümler okuyabilir. Havalimanları yer servislerinde çalışabilirsin. Sonra kendini ve özellikle İngilizce'ni geliştirerek hostluğu deneyebilirsin. Ya da sertifika alarak bakım hizmetlerinde, yer servis işlemlerinde bulunabilirsin.