Uçak Pilotluğu

kaplumbaga deden

Hectopat
Katılım
6 Ocak 2019
Mesajlar
956
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar.
Ben şu an 16 yaşında lise 3 öğrencisiyim. Meslek lisesinde makine bölümü okuyorum. Ben üniversitede bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği veya uçak pilotluğu okumayı düşünüyorum. Uçak pilotluğu olmasa da en azından uçaklar ile ilgili bir şeyler okumayı düşünüyorum.

Benim şu an matematiğim hiç yok. Matematik değilde sayısalım hiç yok. İngilizcem de azda olsa var, ama sadece birkaç kelime biliyorum. Ben şimdi lise bitince üniversitede uçak pilotluğu okusam sayısal lazım olur mu? Veya da lazım olursa ne kadar lazım olur? Dediğim gibi Matematik ile aram hiç iyi değildir. Ve uçak pilotluğu hakkında bilgi verebilir misiniz?
@Jira @painkiller
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pilotajı devlette okuyacaksan sayısal şart. Zira MF'den neredeyse tam puan ile öğrenci alıyorlar. Puandan çok sıralama önemli de, onu kendin araştırırsın.

Bende para çok, parayı basıp özel uçuş okullarında okurum diyorsan öyle aman aman sayısal bilgisine gerek yok. Orta seviye yeter.

İki aşamada da dilin çok iyi olmalı. Dil olmadan havacılık mesleklerinin yanından geçemezsin. Pilotluk sorularını daha spesifik sorarsan cevaplarım.
 
Kimsenin kimseyi kandırmaya hakkı yok bu yüzden doğru konuşacağım. Pilotluk çok zor bir meslektir. Özel okumak için ciddi para ister minimum 500.000 TL gözden çıkarılmalı ve bu sadece okul için. Devlet içinse üzmek istemem ama iş işten geçmiş. 11 sınıfta matematik ve sayısal derslerle iyi olmayan birinin Pilotluk gibi neredeyse tam puan isteyen bir meslek istemesi fazla hayali. Bana kalırsa elinizden geleni yapın çıkan sonuca göre hareket edin. Bu arada Uçak Mühendisliğine bir bakın derim.
 
Yazılım/PC yazmıssın konu basına. Bu bolumleri okuyarak da havacılık sirketlerinde calısabilirsin. Ucaklarla cok ic ice olmasan da havacılık sirketinde calısarak daha yakın olabilme sansın var. Bunun dısında muhendislik, kabin memurluğu, yer ekibi, kontrolör vs. var.

Mühendislik vs. sayısal ister ama kabin memurluğu falan daha cok sozel, dil ister. Bu bolumlere bakabilirsin.
 
Devlette pilotluk okumak istiyorsan sayısal puanının çok yüksek olması gerekli. Gerçi özelde parasını vereyim okuyayım desen bile matematik, fizik ve kimya bilginin çok yüksek olması gerekli. Ayrıca İngilizce seviyen az biraz değil bildiğin normalden yüksek hatta en az Upper Intermediate olması gerekli. Maalesef şu an anlattığın tasvir ile sen pilotluğa pek elverişli değilsin. Beni yanlış anlama ama rutin olarak telsizde İngilizce konuşup, kokpit içinde matematik hesabı yapabiliyor olman gerekli. Ve bunları gün içinde saatlerce yapacaksın.

Pilotluk verdim parayı oldum denilebilecek bir meslek değil. Türkiye'de ortalama 50000-70000 Euro fiyat bandında geziyor. Gördüğüm en düşük ücret şu sıralar 55000 Euro civarı. Ayrıca daha ekstra harcamalar da var. Sağlık, kıyafet, sınav, vergi gibi. Bu kadar borcun altına girip sınavlardan başarısız olduğun an ekstra ödemeler çıkar. Bunların da altından kalkamazsan eğer yarıda bırakıp paranın ve emeğinin çöp olmasına sebep olursun.

Bence sen şu an sayısal bölümler yerine Havacılık Yönetimi veya Havacılık İşletmeciliği gibi bölümler okuyabilir. Havalimanları yer servislerinde çalışabilirsin. Sonra kendini ve özellikle İngilizce'ni geliştirerek hostluğu deneyebilirsin. Ya da sertifika alarak bakım hizmetlerinde, yer servis işlemlerinde bulunabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı