Uçak teknolojisi bölümü nasıldır?

Akif Aks

Zeptopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Ben mezuna kalmış ve netleri TYT 75 85 AYT 40 civarında biri olarak uçak teknolojisi hakkinda bilgi edinmek istiyorum. Çevremden aldığım duyumlara göre iş var ancak 2 yıllık diye bir ön yargı var. Sizce nasildir? Bu bölümden mezunlar da baksın şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle merhaba. Ben mezuna kalmış ve netleri TYT 75 85 AYT 40 civarında biri olarak uçak teknolojisi hakkinda bilgi edinmek istiyorum. Çevremden aldığım duyumlara göre iş var ancak 2 yıllık diye bir ön yargı var. Sizce nasildir? Bu bölümden mezunlar da baksın şimdiden teşekkür ederim.

Üniversiteden üniversiteye değişir tabii ama bölüm olarak iş imkanı sağlayacağını düşünüyorum. Lakin bir mühendis kadar maaş alamayabilirsin (havacılık ya da uçak mühendisliğinde bile biraz şans veya torpil olmadan o kadar da iyi maaşlar yok aslında açık olmak gerekirse). Öte yandan havacılık modüllerini ve belirli SHY-66 gibi lisansları alabilirseniz çoğu mühendisten fazla maaş almanız mümkün. Bahsettiğim sivil havacılık modülleri ve lisansları için araştırma yapmanızı öneririm.

Edit : Ek olarak 2 yıllık bölüme eğer havacılığa ve teknisyenliğe dair pek bilginiz olmadan giriyorsanız koşturmaca ve bilgi çukurunun içinde bulabilirsiniz kendinizi, korkutmak için söylemiyorum ama biraz istek ve ilgi havacılık için şart.

Üniversiteden üniversiteye değişir tabii ama bölüm olarak iş imkanı sağlayacağını düşünüyorum. Lakin bir mühendis kadar maaş alamayabilirsin (havacılık ya da uçak mühendisliğinde bile biraz şans veya torpil olmadan o kadar da iyi maaşlar yok aslında açık olmak gerekirse). Öte yandan havacılık modüllerini ve belirli SHY-66 gibi lisansları alabilirseniz çoğu mühendisten fazla maaş almanız mümkün. Bahsettiğim sivil havacılık modülleri ve lisansları için araştırma yapmanızı öneririm.
Türk hava kurumunda shy 66 ve shy 147 onayliymiş sizce burslu gidilir mi

Netlerin fena değil aslında sınava kadarda arttırabilirsin neden bu bölüm.

Netlerin fena değil aslında sınava kadarda arttırabilirsin neden bu bölüm.
Malumunuz ülkedeki durumlar vesaire zaten sağlık istemiyorum tiksiniyorum makinelerle aram iyi abim makine mühendisi önermiyor kendisi maaşı da iyi ama çok torpil dönüyor yani hava alanına merak saldım bende

Türk hava kurumunda shy 66 ve shy 147 onayliymiş sizce burslu gidilir mi
Arkadaşım THK üniversitesinde okuyor o da 2 yıllık gidilir neden gidilmesin, lakin netleriniz fena değil diğer arkadaşların söylediği gibi. 2 yıllık bölümleri küçümsediğimden dolayı değil ama halihazırda bu netlerdeyken sınava kadar biraz daha arttırıp 4 yıllık bir bölüm seçmenizi tavsiye ederim. Ayrıca yukarıda editlediğim gibi ilgi ve istek biraz da bilgi olmadan giderseniz pişman olabilirsiniz.

Arkadaşım THK üniversitesinde okuyor o da 2 yıllık gidilir neden gidilmesin, lakin netleriniz fena değil diğer arkadaşların söylediği gibi. 2 yıllık bölümleri küçümsediğimden dolayı değil ama halihazırda bu netlerdeyken sınava kadar biraz daha arttırıp 4 yıllık bir bölüm seçmenizi tavsiye ederim. Ayrıca yukarıda editlediğim gibi ilgi ve istek biraz da bilgi olmadan giderseniz pişman olabilirsiniz.
İstek ve ilgi var makinelerle aram çok iyi zaten önceliğim 4 yıllık uçak gövde motor bakım olmazsa uçak teknolojisi olabilir belki diye düşünmüştüm

İstek ve ilgi var makinelerle aram çok iyi zaten önceliğim 4 yıllık uçak gövde motor bakım olmazsa uçak teknolojisi olabilir belki diye düşünmüştüm.

O zaman sıkıntı yaşamazsınız, bazıları uçak sistemlerinin çok zor olmayacağını düşünüp bu işe girişiyorlar sonra normal birisi için ne kadar karmaşık olabileceğini anlayıp vazgeçiyorlar. Makinelerle aran iyi ise, ilgi ve istek de varsa bölümde okuyanlara ulaşmaya çalış sosyal platformlar ya da LinkedIn gibi yerlerden onlardan yeterli bilgiyi alabilirsin zaten. Uçak gövde motor bakım da kötü bölüm değil bu arada ilk önceliğin o olsun hatta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı