Uçaktaki pencere izleri

Crystal Castles

Kilopat
Çektiğim bazı fotoğraflara bakarken bu fotoğrafa denk geldim. Pencerelerin devamında bulunan pencere izleri var, sanırım kaldırılmış. Sebebi nedir?

thy.jpg

Arka tarafına bir şey denk gelmiştir, kapatılmıştır. Örnek olarak galley diyeyim sana, tuvalet diyeyim. Arkası müsaitse o pencereler de kullanılabilir tabii ki.

Yolcu uçaklarını kargoya çevirirken o pencerelere neler neler yapıyoruz :D Ne siz sorun ne ben söyleyeyim :D

Edit: Uçağın tekniğiyle alakalı bir durum değil. Alıcı istediği gibi modluyor, daha iyi anlarsınız bu şekilde :D

Son düzenleme:
@Jira Kargo uçağına çevirirken ne yapılıyor ki pencerelere?
Sadece pencereler değil, baştan aşağı uçak (özellikle iç taraf) yenileniyor diyebilirim. Yazarak anlatması biraz meşakkatli, yapılan işlemleri içeren ilgili bir video bulursam paylaşırım.

737-800 gibi yolcu taşımak amacıyla üretilmiş uçakları dahi acil durumlarda profesyonel bir iş ile kargoya çevrilebiliyor.

O bölge modifiye edilmiş. Yani atıyorum firma demiş ki şu kadar koltuk bölümünü iptal edin biz oraya galley fırın koymak istiyoruz diye talepte bulunuyor. Firma o pencereleri kaldırıp oraya istediklerini koyuyor. Mesela THY’nin B737’sinde Business class varken mutfak varken Pegasus’un B737’sinde yok öyle bir şey:) Ama uçak aynı uçak, farklı bir şey üretmiyor yani. Sadece modifikasyon uyguluyor.
Boya ekibi bandı yırtmayı unutmuş😉😄
@painkiller
Bi’ çekiyorsun altından cam çıkıyor geri, haydaa🤣

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı