Uçan ve zıplayan böcek

UserHakan

Hectopat
Makaleler
12
Yer
Mars
Arkadaşlar hepinize selamlar, sormak istediğim soru şu. Geceleri evde ışığı kapatınca çıt çıt diye sesler geliyor. Sonrasında ışığı yaktığımda çekyatın altında bir böcek türü çıkıyor ama sadece geceleri gözlerimle de gördüm. Olduğu yerde zıplıyor meret çıt çıt ses çıkartıyor, yaklaşınca bir anda kanatları açıyor. Uçmaya başlıyor, anlamadım bu ne böceği olabilir? Zor can veriyor bir de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kara Fatma böceği zor ölen bir tür ses çıkarıyor zıplıyor mu bilmiyorum.

Ses çıkarıyor zor öldüğü falan yok bir kere kaçıyordu terlikle bacaklarını sıktım kendisi parçaladı enayi sonra üstünde tepinip su döküp tekrar terlikle ezdim.

tezcani.png

Tanımınıza tam uyan bir böcek öldürdüm ben de. Kül tablasından çıkarıp resmini çektim. (soldaki resim). Google'da uçan böcekler diye aratınca tesadüfen buldum. Türklerin keşfettiği bir böcek bu. Elathus tezcani. Sizin bahsettiğiniz böcek de bu olabilir mi?

Arkadaşlar hepinize selamlar, sormak istediğim soru şu. Geceleri evde ışığı kapatınca çıt çıt diye sesler geliyor. Sonrasında ışığı yaktığımda çekyatın altında bir böcek türü çıkıyor ama sadece geceleri gözlerimle de gördüm. Olduğu yerde zıplıyor meret çıt çıt ses çıkartıyor, yaklaşınca bir anda kanatları açıyor. Uçmaya başlıyor, anlamadım bu ne böceği olabilir? Zor can veriyor bir de.
download.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı