Uçlu kalem önerisi

Günlük not alma yazı yazma vb işler için sürekli kullanılabilecek olan model hangisi arkadaşlar bir oylama açabilsek güzel olur bir sürü model önerilmiş :)

@KojiroHyuga04 Hocam önerinizle Pentel 120 a315 almaya karar verdim. Ama bir sorum var uç kırma gibi bir sorunu yok değil mi? Staedtler Mars micro 0.5 diye bir illete bulaştım sürekli uç kırıyor 0.5'ten soğudum gerçekten.

@KojiroHyuga04 Hocam önerinizle Pentel 120 a315 almaya karar verdim. Ama bir sorum var uç kırma gibi bir sorunu yok değil mi? Staedtler Mars micro 0.5 diye bir illete bulaştım sürekli uç kırıyor 0.5'ten soğudum gerçekten.

Yaklaşık 2.5 aydır 0.7lisini kullanıyorum. Şimdiye kadar hiç uç kırma problemi ile karşılaşmadım sadece bir kere içinde uç sıkıştı o kadar.

Hocam merhaba.
Uç kırma sorunu olmayan kullanımı güzel bir kalem.

Ek olarak da uçlarınızı Tombow R5-WX seçerseniz çok güzel bir ikili olacaktır.

Hayırlı olsun şimdiden.

Son düzenleme:
Bende de Rotring Rapid 0.7 var yarım basma mekanizması bozulduysa ve sadece tam basabiliyorsanız kalemin ortasındaki döndürülebilir kısmı biraz gevşetip deneyin. Konu açılalı 3 yıl olmuş tabi ama belki başka arkadaşlara yardımcı olur.

Metal kalem yazı yazmaya uygun değil, tutamacı metalse hiç değil. Bu kalemler çizim yaparken hatta çizim değil teknik çizim yaparken elinizin hakimiyeti daha iyi olsun diye özellikle yapılmış kalemler, kullanımı rahat değil. Tonla çizim yaptım kaç tane metal kalemim var kullanmıyorum. İyi güzel duruyorlar ama işlevsel değiller. Zamanında 60 liraya aldığım pentel 120 a3DX kullanıyorum, bu 3. yılı oluyor hala sapasağlam, ilk günkü gibi kullanıyorum. 🙂

Hortlatıyorum ama kusura bakmayın. :d teknik çizim için kalem arıyorum. Önerdiğiniz pentel mi yoksa Rotring 500 ya da Rapid mi iyi olur?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı