Çözüldü UCM-UCSI ACPI cihazı hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ghostriley52

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, aygıt yöneticisi üzerinde aşağıda paylaşmış olduğum hatayı görüyorum fakat bilgisayarın çalışmasında herhangi bir problem yok. Yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-12-30 175840.png
    Ekran görüntüsü 2022-12-30 175840.png
    1,6 KB · Görüntüleme: 317
  • Ekran görüntüsü 2022-12-30 175905.png
    Ekran görüntüsü 2022-12-30 175905.png
    7,2 KB · Görüntüleme: 333
Çözüm
Merhaba, konuda geçen yaşamış olduğunuz bu sorunu çözebildiniz mi? ASUS ROG STRIX G18 kullanıyorum ve 1 haftadır bu sorun yüzünden USB-C portlarım çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

ASUS ROG STRIX G16 G614JZ-N3006 model bilgisayarım da bu sorunu BIOS yazılımını yeniden kurarak çözebildim. 308 adlı güncellemeden sonra bu sorunu yaşamıştım. Aynı sürümü kendim manuel kurunca düzeldi.
Merhaba, konuda geçen yaşamış olduğunuz bu sorunu çözebildiniz mi? ASUS ROG STRIX G18 kullanıyorum ve 1 haftadır bu sorun yüzünden USB-C portlarım çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

ASUS ROG STRIX G16 G614JZ-N3006 model bilgisayarım da bu sorunu BIOS yazılımını yeniden kurarak çözebildim. 308 adlı güncellemeden sonra bu sorunu yaşamıştım. Aynı sürümü kendim manuel kurunca düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Teşekkür ederim desteğiniz için deneyeceğim

Desteğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Asusun müşteri hizmetleri sizin kadar yardımcı olmadı. Cihazı servise istedi. Sizin yöntem biosu manuel güncelleme işe yaradı. Çok teşekkür ederim tekrar tekrar

Son düzenleme:
Teşekkür ederim desteğiniz için deneyeceğim

Desteğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Asusun müşteri hizmetleri sizin kadar yardımcı olmadı. Cihazı servise istedi. Sizin yöntem biosu manuel güncelleme işe yaradı. Çok teşekkür ederim tekrar tekrar
Rica ederim ne demek. Bende ilk önce müşteri hizmetleri ile görüşmüştüm. Donanımsal sorun olabileceğini söylediler. Ancak bilgisayarımı normal bir şekilde kapatmadan önce sorunsuz çalışıyordu. Son şans olarak BIOS'u yeniden kurma olayını denedim ve sorun çözüldü. Seninde sorununun çözüldüğüne sevindim. Umarım ilerde de aynı sorunu yaşayanlar için bir çözüm olur.

G16 G614jv modeli var kanser olacağım artık her türlü şeyi denedim yarın sabah ilk işim BIOS'u yeniden yüklemek olacak dün akşam sıkıntısız çalışırken şimdi çalışmıyor portlar 2 tane USB portum çalışıyor ama a-Type-C ve diğer Type-C girişim çalışmıyor ekranı falan parçalayacağım az kaldı. Bir de hocam sizde de aynı modelden var sormak istedim nadirde olsa klavyenizin ve mouseınızın gittiği sadece touchpadin çalıştığı oluyor mu?

G16 G614jv modeli var kanser olacağım artık her türlü şeyi denedim yarın sabah ilk işim BIOS'u yeniden yüklemek olacak dün akşam sıkıntısız çalışırken şimdi çalışmıyor portlar 2 tane USB portum çalışıyor ama a-Type-C ve diğer Type-C girişim çalışmıyor ekranı falan parçalayacağım az kaldı. Bir de hocam sizde de aynı modelden var sormak istedim nadirde olsa klavyenizin ve mouseınızın gittiği sadece touchpadin çalıştığı oluyor mu?
Ben bahsettiğin gibi klavye ve mouse gitme sorunu yaşamadım. 1-2 gün önce yine type-c portlarim çalışmadı. Aygit yöneticisine baktığım da yine aynı sorun vardı. Mecbur tekrardan bios kurdum. Asusun şuanlık bu serisinde bu sorun kronik sanırım. Asus Türkiye müşteri hizmetleri ile görüştüğüm de sorunun iletildiğini söylüyorlar ama yeni bir bios güncellemesi gelmedi henuz. Biraz daha bekleyeceğim olmaz ise direk kendi müşteri hizmetleri ile görüşeceğim

Bende de ASUS ROG STRIX G16 G614JI-N3127 var. Benim de USB-A Portları ara ara gidiyor. Klavye-Mouse kulaklık gibi donanımlar bağlı. Bir bakıyorum USB klavyenin ışıkları yanıyor tuşlar yazmıyor. Bir bakıyorum hiçbir şey yok. USB tak-sök kendine geliyor ama can sıkıcı bir durum. BIOS da güncelledim, aygıt yöneticisinde güç kazancı sağlamak için donanımı kapat seçeneğini de kaldırdım ama ne yazık ki düzelmedi. Bir de denetim masasında güç ayarlarının altında USB sekmeside yok.

Bende de ASUS ROG STRIX G16 G614JI-N3127 var. Benim de USB-a portları ara ara gidiyor. Klavye-mouse kulaklık gibi donanımlar bağlı. Bir bakıyorum USB klavyenin ışıkları yanıyor tuşlar yazmıyor. Bir bakıyorum hiçbir şey yok. USB tak-sök kendine geliyor ama can sıkıcı bir durum. BIOS da güncelledim, aygıt yöneticisinde güç kazancı sağlamak için donanımı kapat seçeneğini de kaldırdım ama ne yazık ki düzelmedi. Bir de denetim masasında güç ayarlarının altında USB sekmeside yok.

Hocam yetkili servise verdim laptopu onlar bile yapamadı kendi aralarında tartışmışlar hatta sorun Windows 11 kaynaklı maalesef Windows 10 yükleyeceğim birazdan yoksa laptopu parçalayacağım az kaldı.

Ben bahsettiğin gibi klavye ve mouse gitme sorunu yaşamadım. 1-2 gün önce yine Type-C portlarim çalışmadı. Aygit yöneticisine baktığım da yine aynı sorun vardı. Mecbur tekrardan BIOS kurdum. ASUS'un şu anlık bu serisinde bu sorun kronik sanırım. ASUS Türkiye müşteri hizmetleri ile görüştüğüm de sorunun iletildiğini söylüyorlar ama yeni bir BIOS güncellemesi gelmedi henuz. Biraz daha bekleyeceğim olmaz ise direk kendi müşteri hizmetleri ile görüşeceğim.

W11 kaynaklı sanırsam bütün ihtimaller onu gösteriyor BIOS'u yeniden kurdum fakat nafile yine aynı yetkili servise verdim laptopu onlarda W11 kaynaklı dediler...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı