Ucu açık hat kablosuna RJ11 kablo ekleme

SencanGariest41

Hectopat
Katılım
29 Ağustos 2019
Mesajlar
495
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği
Merhaba öncelikle. 6 aydır evimde TurkNet VDSL 100 Mbps kullanıyordum. Modemi her hereket ettirdiğimde internet bağlantısı gidiyordu.
Bir gün internet tamamen gitti ve kablonun ucuna baktığımda modemin DSL girişine temas eden 2 yeri kararmış. Tahminimce ya yanmış ya da oksitlenmişti.

TurkNet kurulumuna gelen eleman 1 metre dış hattan gelen ucu açık kabloya ek yapmam için RJ11 uçlu eki vermişti ben de elektrikçi bulup hat kablosuna TurkNet'ten gelen adamın verdiği kabloyu bağlattırdım. Yüksek ihtimal kullanılmış bir kabloydu. Ben de mecburen Keenetic Extra DSL modemimin içinden çıkan telefon kablosunun 2 ucundan birini kestim ve dış hat kablosuyla bağladım. Ucuna elektrik geliyordu ama modemin DSL ışığı dahi yanmıyordu. Yüksek ihtimal o modemin içinden çıkan telefon kablosu sadece splitter ve modem arasındaki bağlantıyı kurmaya yarıyor (yanlışım varsa düzeltin, şayet öyle değilse modemde bir arza olabilir) yani direk dış hattan gelen kabloyla bağlayıp modeme takınca kullanılmıyor galiba.

Dışarıdan evime gelen ucu açık DSL kablosu mevcut kablolar beyaz ve mavi renkte ancak modeme bağlantısını yapmak için ucuna takacak herhangi bir çift uçlu VDSL kablo uyumlu olur mu merak ediyorum. Eğer olursa bir ucunu kesip kestiğim yeri hattan gelen kabloyla bağlayacağım.

Bütçem 100 TL, 2 metre olursa çok iyi olur ama çok uzun olmasını istemiyorum. Evde kullanacağım için maksimum 5-6 metre olabilir.

Detayıyla önerileriniz dahil bağlantı aşamasında neler yapacağımı anlatırsanız sevinirim.

Yardımcı olan olmayan buraya kadar okuyan herkese teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O kısa kablo konusunda yanlışın var. Muhtemelen yapılan bağlantı yanlış olduğu için DSL yanmamıştır.

Müşteri hizmetlerini ara, onlar gelip ücretsiz şekilde yapıyor; uç takıp giderler. Neden uğraştın ki bu kadar?
Yanıt için teşekkürler, Ancak bağlantıyı ben yapmadım Elektrikçiye yaptırdım 6 Ay önce dediğim gibi elektrikçi yine aynı şekilde bağlamıştı ve sorunsuz kullanmıştım, Modemi hareket ettirince gidip geliyordu internet ama kullanıyordum yani. Ama elektrikçi yine aynı şekilde bağladığı halde hiç bir tepki vermiyor. Sorunu Turknet aracılığıyla halledeceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı