3 makara Porima bitirmiş biri olarak söylüyorum son 210 TL zammından sonra Microzey ve Denifplast filamentlere yöneldim. Denif ile başlayayım, 100 gr'lık deneme paketleri almıştım ve sarı renginde çok sorun yaşadım. 215 derece ile bastığımı hatırlıyorum filament uca gelmeden eriyip tıkanma yapıyordu. Damla damla akmaya başlıyordu vs. Sıcaklığı 200 ya da 205'e düşürdükten sonra baskılar alabildim ama o zamana kadar sıcaklık fazlalığından dolayı bunu yaptığını düşünememiştim. 215 çok çok da yüksek bir sıcaklık değil. Sonrasında yine deneme paketlerinden siyah, kırmızı ve gri denedim. Siyahı 210, kırmızı ve griyi 205 ile bastım. Siyah ve kırmızıdan memnun kaldım ama gride sanırsam yine sıcaklık az geldi katman geçişleri, üst yüzeyler biraz kötü görüntüye ve sert, pütürtülü yüzeye sahip oldu. Şuan siyah ve gri olarak kiloluk aldım evde duruyor. Siyahtan çok memnunum 210 derecede çok güzel baskılar alıyorum. Dokunma hissiyatı Porima kadar olmasa da en azından yüzeyler düzgün çıkıyor açıkçası Porima ile aralarında çok bir fark göremedim. Gümüş grisini de daha açmadım yakın zamanda deneyeceğim. Muhtemelen 210 civarı ile basınca onda da sorun yaşamam.
Microzey'e gelelim. Filamentmarketim sitesinde yarım kiloluk makaraları kilosu 140 TL'ye gelecek şekilde buldum (yarım kilosu 70TL). Sadece kırmızı ve yaldızlı gri renkleri kalmıştı o fiyata hemen aldım. Yaldızlı grinin rengini çok beğendim. Microzey'in kendi sitesine girip tekrar sipariş verecektim ama kendi sitelerinde yaldızlı diye satmıyorlar. Herhalde açık gri diye geçiyor. Renk aşırı hoşuma gitti ve basımda da hiçbir sıkıntı yaşamadım. (205 veya 210 derece) Kırmızısında da aynı şekilde basımda sorun yok ama biraz ipliklenme yaptı. Ve bunun da dokunma hissiyatı kötüydü. Gri renge göre makaraları da sanki farklıydı. Filamentmarketim'in kendi filamentleri de var diye biliyorum acaba Microzey kutusuna kendi filamentlerini mi koyuyorlar günahlarını almak istemem yanlış anlaşılmasın ama makaraları falan değişik olunca ve dokunma hissiyatı olarak da fark olunca aklıma böyle "acaba mı" geldi. Microzey'in kendi sitesine göre kiloluk filamentleri 15 TL civarı daha ucuza satıyorlar. Şuan için Porima'ya 210 TL verecek durumum olmadığı için bu iki filament arasından birini kullanacağım. Şuan için Denif'den de memnunum Microzey'in grisinden de. Elimdeki gümüş gri bitince kesinlikle Microzey açık gri veya yaldızlı gri neyse o renk filamentten alacağım orası kesin.
Filamentmarketim hakkında bilgisi olan varsa yorumlarda belirtirse sevinirim. Microzey'i alırsam çünkü oradan almayı planlıyorum hem kargo bedava hem de daha ucuz ama üstte "acaba mı" dediğim olayı yapıp yapmadıklarından emin değilim. Kimsenin günahına girmek istemem. Daha önce bu sitenin böyle vukuatları var mı bilen varsa ve bilgilendirirse sevinirim.
Ek olarak Microzey gri ile tablaya yapışma sorunu yaşamazken kırmızısında böyle bir sorun da yaşadım. Daha öncesinde buildtak sticker benzeri yay çeliği tabla satın almıştım. O da aksine cam tablaya göre inanılmaz bir yapışma sağlıyor. Hatta sökülmüyor bile o dereceydi. Uzun uğraşlar, mesh bed leveller sonucu o tablayı da ne tablaya yakın ne de aşırı uzak kalacak şekilde bir ayar tutturdum. Şuan baskılar mükemmel gidiyor. Artık elektrik kesilirse derdi de kalmadı buildtak benzeri sticker filamenti o kadar sağlam tutuyor ki cam tabla gibi soğuduktan sonra yataktan ayrılmıyor. Tablayı ele alıp büküp çıkartmak gerekiyor, spatulayla bile altına girip alınamayacak derecede yapışıyor. Bu noktada makineyle ilgili bir sorun devreye giriyor. Tablayı ısıtmadan baskı alamıyorum makine ısınma hatası veriyor. Gcodelarım hep sıcak olarak ayarlı olduğu için diye düşünüyorum ve her seferinde de değiştirmeyi unutuyorum. Yeni gcode yazdırdığımda tabla ayarını 0 derece olarak ayarlayacağım deneme amaçlı. Çok güzel yapışma sağladığı için tabla ısınmadan da yapışmada sorun olmayacağına eminim. Bu tablayı merak edenler için
link. Kullanacaklar sakın tabla ayarını yakın yapmasın. Ben mesh bed level ile kullanıyorum benim ısıtıcılı yatakta yamukluk olduğu için. Normal kağıdı(a4) ikiye katlayarak, nozül ile kağıt arasında dokunmayı hissedecek şekilde mesh bed level ayarını yaptım. Normal yatak ayarını a4 kağıdının tek katıyla yine uzak kalacak şekilde, nozül kağıt arası dokunmayı neredeyse hissedecek, hissetmeyecek seviyede olacak şekilde yaptım. Şuan çok güzel baskılar alıyorum ve baskıları yataktan çıkartırken de çok sorun yaşamıyorum. Yatak sorunu yaşayanlara bu ürünü kesinlikle tavsiye ederim. Tek bilmediğim kısım kullanım ömrü ne kadar olur bir yerden sonra yapışma etkisi gidecektir illa ki. Yay çeliği üstüne buildtak sticker olduğu için o sticker kullanım ömrü dolunca sökülüp tekrardan yeni sticker takılabilir diye düşünüyorum ama merak edenler almadan önce firmaya sorabilirler.