Ucuz Lazer Yazıcı Alınır mı?

Grey NR

Hectopat
Daha fazla  
Sadece metin yazdıracağım. 300TL'ye Pantum 2500 diye bir lazer yazıcı var. dolu toner 1600 sayfa gidiyormuş. Mürekkep püskürtmeli ucuz bir yazıcı mı yoksa lazer ucuz bir yazıcı mı almam metin için daha mantıklı olur? İnanın şunun şurasında 2 ay falan kullanacağım ardından pek işime yaramayacak. Bulunduğum bölgede sayfa başına 0.50TL'den aşağı çıktı alamıyorum(1.5TL siyah beyaz çıktı olan yerler var.) yazıcı almak daha mantıklı gözüküyor.

Örneğin Pantum 2500 ile arka arkaya 200 sayfa civarı çıktı almam bir problem yaratmaz değil mi? Aşırı ısınma, yanma, bozulma vb. bir problem yaratmaz değil mi? Hayatımda hiç lazer yazıcı kullanmadım sizlere bir sorup bilgi almak istedim. 2 ay civarı istediğim kadar çıktı almamı sağlar mı bu bahsettiğim yazıcı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece HP markasını, her ikisini (Hem mürekkep püskürtmeli ink-jeti ve lazerli, renkli, siyah-beyaz çıktılı olan) yazıcılarını ( 3 adet ama hep ayni markayı) uzun zaman kullandım, ancak lazer yazıcılardan daha fazla memnun kaldım, çünkü hem mürekkep yerine toner kartuşlarındaki olası bozulmaların zamanla hiç olmaması, hem de sayfa olarak daha fazla çıktıyı kolayca/net olarak alabilmem açısındandır.

Kısa (geçici) süreliğine de alsanız siyah-beyaz lazer printer'ları bence tercih edin, çünkü yazı kalitesi olarak da bu olaya bakarsanız lazerli olanlar çok daha üstündür, ancak "Pantum" hiç bilmediğim bir markadır, kalitesi hakkında çok fazla konuşamayacağım. Ayni fiyatta olan ama marka olarak daha çok tanınanlarını tercih etmeniz belki daha iyi olabilir, kendi kanımca. Renkli printer'ların en büyük dezavantajı (HP veya emsal olabilen diğerleri) ise tonerleri bittikten sonra renkli kartuş değişim maliyetinin neredeyse sıfır bir makinenin yarısı tutarında veya toner kartuşlarının (4 adet) oldukça maliyetli doldurulmasıdır. (HP orijinal renkli tonere tam muadil olmasalar bile) Yine de bu seçim sizindir, bir kerelik kullanım için ink-jetli mürekkepli olanların en çok tanınanı ve uygun fiyatlı olanları tercihen yine satın alınabilir. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…