Çözüldü Ucuz sıvı soğutma tavsiyesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Limburg...
Daha fazla  
Fazla bir bütçem yok. Önerebileceğiniz RGB fan veya fan kitleri hangileri? Ucuz sıvı soğutma varsa önerebilir misiniz? Teşekkürler.
İşlemci: AMD.
1575730194240.png

Şu uygun mudur?

Çözüm
Bu düşünceyle sistemi uzun süre kullanırsan şükret derim. Sistemi soğutmak sadece işlemci soğutucusuna kalsa millet enayi mi ki kasa alsın kasa fanı alsın? İşlemci soğutucu ekran kartını, anakartı, sabit diskleri soğutmaz ama kasa fanı sirkülasyonla hepsini birden soğutur.
Kasa fanı hava sirkülasyonunu içeri, kasanın içindeki bileşenlerden dolayı ısınan havadan daha soğuk hava alması ve içerdeki havayı atması şartıyla sağlar. Şimdi üstte alıntıladığın mesajlarımı tekrar oku ne demek istediğimi anlarsın. Umarım bu açık cevabın üzerine daha saçma sapan bir cevap yazmazsın.

Hava akışı da soğutma için işte, başka ne için olabilir? Kasa fanı hava akışı aracılığıyla soğutma içindir. Ne biçim soru bu.

Konu başlığı "Sıvı soğutma"
Önerilenler ve konu hava soğutma ve sıvı soğutma üzerinde dönerken çıkıp "Dark soğutmada işe yaramaz" yazılmış sonra da yok kasa fanı için yazdım demiş. Tabiki soğutma kast edilince işlemciyi anlayacağız.
Kasa fanı hava sirkülasyonunu içeri, kasanın içindeki bileşenlerden dolayı ısınan havadan daha soğuk hava alması ve içerdeki havayı atması şartıyla sağlar. Şimdi üstte alıntıladığın mesajlarımı tekrar oku ne demek istediğimi anlarsın. Umarım bu açık cevabın üzerine daha saçma sapan bir cevap yazmazsın.

Konunun başlığı sıvı soğutma ve önerilenler hava-sıvı soğutma ürünleri genelinde olurken oraya "Dark soğutmada işe yaramaz" yerine "Dark'ın kasa fanları işe yaramaz" vb gibi bir şey yazsaydın derdini daha düzgün anlatabilmiş olurdun. Ama "Dark soğutmada işe yaramaz" dersen buna en başta işlemci soğutma modelleri hakkında söylediğini anlamamız normaldir.
Peki Dark'ın hangi "soğutucu" ürünlerini kullanıp başarısızlığına karar verdiniz? Bizleri de aydınlatın yanlış ürün tercih etmeyelim. :)

Son düzenleme:
Bu düşünceyle sistemi uzun süre kullanırsan şükret derim. Sistemi soğutmak sadece işlemci soğutucusuna kalsa millet enayi mi ki kasa alsın kasa fanı alsın? İşlemci soğutucu ekran kartını, anakartı, sabit diskleri soğutmaz ama kasa fanı sirkülasyonla hepsini birden soğutur.

Çözüm

Okuduğunu anlama kısmında sorunların var diyeceğim ama "işlemci soğutucu tüm sistemi soğutur" gibi bir cümle yazmadığım için bunu nereden uydurup çıkardığını anlayamadım.
Bir kaç kere daha okursan "soğutucu" yazıldığında aklımıza direk işlemci soğutucular geldiğini bunu da sen belirtmeden yazdığın için cevapladığımı görürsün.
Dark'ın hangi ürünlerini kullanıp başarısız buldunuz yazmadınız. Kulaktan dolma mı tecrübeye dayanarak mı "Dark soğutmada başarısız." ?

Her mesajımı Bilal'e anlatır gibi mi yazmak zorundayım? Anlama sorunun varsa o senin sorunun benim değil. Senden başka anlama sorunu yaşayan olmadığına göre sana Dark işlemci soğutucunla mutluluklar 😀

Bak yine okuduğunu anlayamamışsın.
"Dark işlemci soğutucu kullandım" yazıyor mesajda. Kullanıyorum değil yani di'li geçmiş zaman. Bunları ilkokulda falan öğretiyorlar ama sen es geçtin sanırım. Şu an ML240R var, merak ettiğin sorun varsa alayım diyeceğim ama sen görmeden, bilmeden sallamayı tercih ediyorsun. Zira hala hangi Dark ürünlerini kullanıp da soğutma yapamadığını bir türlü yazmadın.

Yahu amma baydın ha ben üstte tavsiyemi yaptım arkadaş ilgirlenir ilgilenmez üzerine vazife olmayan şekilde gelip beni alıntıladın. Anlayışın kıt olduğundan sana daha fazla yazmayacağım. Sen hala o mesajımı işlemci soğutucu olarak yazdığımı sanmaya devam et. Üstte RGB kasa fanlarının soğutma performansı ledsiz kaliteli fanlara göre düşük diyorum gelmiş hala bana hangi Dark ürününü kullandın diyor. İşlemci soğutucu olarakta ne kullanıyorsan beni alakadar etmez istersen hiçbir şey takma hayret bir şey ya. Artık ne yazarsan yaz sana cevap yazmayacağım anlayış da sorunu olana ne desem boş çünkü.

Son düzenleme:
Konu başlığı "Sıvı soğutma"
Önerilenler ve konu hava soğutma ve sıvı soğutma üzerinde dönerken çıkıp "Dark soğutmada işe yaramaz" yazılmış sonra da yok kasa fanı için yazdım demiş. Tabiki soğutma kast edilince işlemciyi anlayacağız.

Konunun başlığı sıvı soğutma ve önerilenler hava-sıvı soğutma ürünleri genelinde olurken oraya "Dark soğutmada işe yaramaz" yerine "Dark'ın kasa fanları işe yaramaz" vb gibi bir şey yazsaydın derdini daha düzgün anlatabilmiş olurdun. Ama "Dark soğutmada işe yaramaz" dersen buna en başta işlemci soğutma modelleri hakkında söylediğini anlamamız normaldir.
Peki Dark'ın hangi "soğutucu" ürünlerini kullanıp başarısızlığına karar verdiniz? Bizleri de aydınlatın yanlış ürün tercih etmeyelim. :)
Konu başlığı'Ucuz Hava Ve Sıvı Soğutma Tavsiyeleri' idi fakat Sayın Moderatörlerimiz başlığı değiştirmeyi uygun görmüş. Ben sizden kasamı ışıklandırmak için RGB Fan kitleri ve Sıvı soğutma tavsiyesi istiyorum.
Yahu amma baydın ha ben üstte tavsiyemi yaptım arkadaş ilgirlenir ilgilenmez üzerine vazife olmayan şekilde gelip beni alıntıladın. Anlayışın kıt olduğundan sana daha fazla yazmayacağım. Sen hala o mesajımı işlemci soğutucu olarak yazdığımı sanmaya devam et. Üstte RGB kasa fanlarının soğutma performansı düşük diyorum gelmiş hala bana hangi Dark ürününü kullandın diyor. İşlemci soğutucu olarakta ne kullanıyorsan beni alakadar etmez istersen hiçbir şey takma hayret bir şey ya. Artık ne yazarsan yaz sana cevap yazmayacağım anlayış da sorunu olana ne desem boş çünkü.
Benim için yoruldunuz, uğraştınız tavsiyelerinizi değerlendireceğim minnettarım.

Yahu amma baydın ha ben üstte tavsiyemi yaptım arkadaş ilgirlenir ilgilenmez üzerine vazife olmayan şekilde gelip beni alıntıladın. Anlayışın kıt olduğundan sana daha fazla yazmayacağım. Sen hala o mesajımı işlemci soğutucu olarak yazdığımı sanmaya devam et. Üstte RGB kasa fanlarının soğutma performansı ledsiz kaliteli fanlara göre düşük diyorum gelmiş hala bana hangi Dark ürününü kullandın diyor. İşlemci soğutucu olarakta ne kullanıyorsan beni alakadar etmez istersen hiçbir şey takma hayret bir şey ya. Artık ne yazarsan yaz sana cevap yazmayacağım anlayış da sorunu olana ne desem boş çünkü.

Dark soğutucu ile mutluluklar yazıp sonra ne kullandığın beni ilgilendirmez demek :)

Of çok üzüldüm cevap yazmamana. Senin gibi ürünü kullanmadan, tecrübe etmeden markasına bakıp işe yaramaz diyenlere ayar vermek üzerime vazife oldu.
Sıfır ürün bilgisi ile "Dark soğutmada işe yaramaz" diye kafasından ahkam kesip sonra aklınca öyle demedim bunu kast etmedim vs diye lafı döndürecek biri bana zaten cevap yazmasın sıkıntı yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı