Ucuz SSD/HDD kutusu kullanmayın

Makaleler
14
Yer
Adana
SSD veya HDD modeli
Seagate Laptop Thin 500 GB
1769449278899.png
1769449291218.png

Bir süredir görseldeki USB HDD kutusunu kullanıyordum. İçerisinde eski bir laptoptan söktüğüm sapasağlam 500 GB'lık bir HDD takılıydı. Normalde sorunsuz çalışan HDD, bu kutuyu kullanırken sürekli rastgele bir şekilde "tanınmayan aygıt" hatası veriyordu. Başka bilgisayarlarda ve başka kablolarla bile denesem sorun aynıydı; bir türlü sorunsuz bir biçimde kullanamıyordum.

Bugün ise bu HDD kutusu yüzünden bahsi geçen 500 GB hard diskim arızalandı. Hiçbir şekilde tepki vermemeye başlayınca vidalarını söküp PCB'sini incelerken ne göreyim, TVS diyotu yanmış! Harbili yanmış, aradaki izolasyon süngerini bile eritmiş.

1769449343261.png
1769449333204.png

Siz siz olun, eğer hard diskinizi seviyorsanız ucuzunu almayın bu ürünü. Diğer bir deyişle "ucuz mal alacak kadar zengin olmayın" :)

İyi sosyaller.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2647677 Eki Görüntüle 2647678

Bir süredir görseldeki USB HDD kutusunu kullanıyordum. İçerisinde eski bir laptoptan söktüğüm sapasağlam 500 GB'lık bir HDD takılıydı. Normalde sorunsuz çalışan HDD, bu kutuyu kullanırken sürekli rastgele bir şekilde "tanınmayan aygıt" hatası veriyordu. Başka bilgisayarlarda ve başka kablolarla bile denesem sorun aynıydı; bir türlü sorunsuz bir biçimde kullanamıyordum.

Bugün ise bu HDD kutusu yüzünden bahsi geçen 500 GB hard diskim arızalandı. Hiçbir şekilde tepki vermemeye başlayınca vidalarını söküp PCB'sini incelerken ne göreyim, TVS diyotu yanmış! Harbili yanmış, aradaki izolasyon süngerini bile eritmiş.

Eki Görüntüle 2647681 Eki Görüntüle 2647680

Siz siz olun, eğer hard diskinizi seviyorsanız ucuzunu almayın bu ürünün. İyi Sosyaller.

Ucuz, kaliteli bir SATA-USB adaptörü isteyip görüntüye aldanmayanlar çıplak PCB'lerden alsın kasa olmadığı için plastiğe carta curta giden bütçe komponentlere gidiyor. Görüntü takıntısı olanda 2. elden WD Elements gibi kaliteli markaları seçebilir. Yararlı konu fehmi hocam cansın :D

Geçmiş olsun. 🫡 Her şeyin ucuzu sıkıntı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı