Ucuza APU sistem toplama

Cano8711

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, 9 senedir zorlaya zorlaya LGA 775 anakart, E5300 işlemci, 4 GB RAM ve Gigabyte GT 420 Turbocache ile idare ediyordum fakat artık yeni dönem oyunlarını kaldırmıyor. Piyasaya hakim değilim kendi gördüğümce böyle bir sistem topladım, siz ne düşünüyorsunuz? Daha iyi ya da ucuz bir versiyonu olur mu ? PC'nin olabildiğince sessiz ve stabil çalışması en öncül isteğim bu arada oyunları Ultra High'da oynama hevesim yok, geneli araba yarışı, simulasyon veya Open World oyunlar oynuyorum. 3DS Max, CNC yazılımları vs. için de kullanmak istiyorum bilgisayarı. Tercihen Asus'tan yanayım MSI ne kadar iyi ne kadar kötü bilmiyorum. Aralarındaki fark nedir, sadece Asus'un kendi parçası için verdiği 3 senelik garantisi var. Bende de Asus Avustralya garanti servisi var ücretsiz ve devam ediyor önümüzdeki senelerde.

İşlemci: AMD Ryzen 3 2200G - Ekran kartı almayacağım. Vega ile az çok idare edebiliyormuşum.
Anakart: ASUS PRIME B450M-K
RAM: GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 1.35V Tek Modül RAM
Kasa: RAMPAGE REDSKY 4x120mm KIRMIZI LED FAN USB 3.0 MidT ATX KASA
PSU: HERMALTAKE SMART RGB 80PLUS 500W GÜÇ KAYNAĞI

HDD eski kasadakini kullanacağım idarelik. PSU konusunda çok çaresizim, RGB de olması şart değil ama en iyisi bu diyorlar. Siz ne dersiniz PSU için?

Son düzenleyen: Moderatör:
bütçem normalde 6000 lira, asus b450m a prime üstüne ryzen 5 1500x + rx 580 takmayı düşünüyordum fakat şu an için idarelik 2500 lira civarı bir sistem kurmaya çalışıyorum. apu vega olmasından yana bir sıkıntım yok.

ayrıyeten, asusta garantim var anakartı değiştirmek istersem indirim alacağım o yüzden asustan sekmek istemiyorum. 2200g ile 2400g arasında çok fark oynamıyor diyorlar ama tl açısından 500-600 tl oynuyor o yüzden 2200g de karar kılmak istiyorum.

yeni dönem donanımlarından pek anlamıyorum 3200 8gb ram yeter herhalde ripjawsı herkes tavsiye ediyor az çok o yüzden onu tercih ettim. olabildiğince masrafı şimdilik kısmaya çalışıyorum şu an ki bütçem 2500'ü bile zor kaldırıyor şu almak istediklerim dışında bir sıkıntı yok.
tek soket olsa olmuyor mu çift soketten kasıt nedir ? boş yere para harcamıyım bende.

bütçeniz 6000 tl ama idarelik 2500 tl lik bir kasa toplama sebebiniz nedir. Soruyorum çünkü bugün o bütçe ile toplayacağınız sistemin, ileride belli donanımlarında geliştirme yapabilirsiniz geri kalanlarda oynama şansınız zor olur.

bütçeniz 6000 tl ama idarelik 2500 tl lik bir kasa toplama sebebiniz nedir. Soruyorum çünkü bugün o bütçe ile toplayacağınız sistemin, ileride belli donanımlarında geliştirme yapabilirsiniz geri kalanlarda oynama şansınız zor olur.
üniversite öğrencisi olduğum için önümü göremiyorum bu yüzden elimdeki tüm parayı harcamak istemiyorum. zaten ilerde yaza doğru önce radeon 580 takarım, ardından işlemciyi değiştiririm ekstra olarakta bir 8gb ram daha takarım diye düşünüyorum. dediğim gibi çok oyun meraklısı bir insan değilim. need for speed 2015'i mümkünse sandbox bir oyun olan ksp'yi kaldırsın yeter.

Gayet yapılır bir düşünce fakat işlemciyi değiştirmek, eldekini çıkarmak zor olabilir. Al sat tekrar al bütçe kaybına sebep olabilir. Bunun dışında Kasa, PSU ve anakart gibi donanımları demirbaş olarak almanızda fayda var.
Sistemi kendiniz toplayabilecek misiniz?

Gayet yapılır bir düşünce fakat işlemciyi değiştirmek, eldekini çıkarmak zor olabilir. Al sat tekrar al bütçe kaybına sebep olabilir. Bunun dışında Kasa, PSU ve anakart gibi donanımları demirbaş olarak almanızda fayda var.
Sistemi kendiniz toplayabilecek misiniz?
2200g işlemciyi ve psu'yu büyük ihtimalle arkadaşıma devredeceğim. b450 a prime anakartın en ideal olduğunu düşünüyorum bilmiyorum öyle mi ama asus avustralya garanti servisim var ve kendilerini arayıp sorduğumda ideal bir anakart olduğunu söylediler. yine dediğim gibi anakartta bir problem yaşarsam türkiye üzerinde de geçerli garanti servis hakkım var. ayrıyeten sistemden kaynaklı bir arıza olursa asus veyahut herhangi bir marka dahi olsa değişim hakkına sahibim bu yüzdende garanti hakkımı sonuna kadar kullanmak istiyorum. benim tek derdim bu sistemi nasıl overclock edebileceğimi ve nasıl kuracağımı bilememem. bios update vs. bunlar nasıl yapılır bilmiyorum montaj konusunda sıkıntım yok bugüne kadar deli gibi kasa söküp takmışlığım var. en öncül isteğimde kasadan fazla uğultu çıkmaması.

vatandan toplayınca 2587 liraya tekabül ediyor taksitle aşağı yukarı 2600 lira ve uygun olarak görüyorum. frekans hızları daha iyi olan ve daha ucuz bir sistem varmıdır ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı