Ucuza program lisansı

ByWasco

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, lisanssız ürün kullanmayı istemediğimden dolayı gerekli programları satın almak istiyorum ama aşırı pahalı olması nedeni ile albenisini kaybediyor. Visual Basic, Office programları vb programların Türk sitelerin de ucuza satıldığını gördüm. Bu satışlar yasal mı acaba? Ayrıca yabancı sitelerden bedava key alıp para ile satma olayı olmuyor umarım. Örnek olarak sağlamlisans gibi siteler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayir hocam, OEM key seklinde toplu olarak aliyorlar ve dogrudan size veriyorlar. Sayamiyacagim kadar cok alisveris yaptim bu siteden. Guvenle alabilirsiniz istediginiz urunu.

Hayir hocam, OEM key seklinde toplu olarak aliyorlar ve dogrudan size veriyorlar. Sayamiyacagim kadar cok alisveris yaptim bu siteden. Guvenle alabilirsiniz istediginiz urunu.

OEM keyleri sadece bilgisayar üreticileri alabilir, keyleri nasıl elde ediyorlar bilmiyoruz.
Merhabalar, lisanssız ürün kullanmayı istemediğimden dolayı gerekli programları satın almak istiyorum ama aşırı pahalı olması nedeni ile albenisini kaybediyor. Visual Basic, Office programları vb programların Türk sitelerin de ucuza satıldığını gördüm. Bu satışlar yasal mı acaba? Ayrıca yabancı sitelerden bedava key alıp para ile satma olayı olmuyor umarım. Örnek olarak sağlamlisans gibi siteler.

Yasal değil ama bunu sadece Türk satıcılar yapmıyor, hatta eBay, Amazon gibi yerlerde bu keyleri daha ucuza bulabilirsin.

Son düzenleme:
geçen sene 3tl gibi bir fiyata almistim, windows 10 pro, hala kullaniyorum, dün format attim keyi girmek istediğimde etkinleştirilmiş görünüyordu. Aldiğimdan beri 2 ci format attim hiç sorun çikmadi

Geçen sene 3TL gibi bir fiyata almistim, Windows 10 Pro, hala kullanıyorum, dün format attim keyi girmek istediğimde etkinleştirilmiş görünüyordu. Aldiğimdan beri 2 ci format attim hiç sorun çikmadi.

Windows OEM veya Retail keyleri anakarta işlenir ve dilediğiniz kadar format atabilirsiniz, arkadaşlar Office gibi yazılım lisanslarından bahsediyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı