Ucuza Raspberry Pi nasıl alınır?

Ahmet9

Decapat
Daha fazla  
Yani para biriktirip alırım ama YT sayfalarında fandır şudur budur almam gerektiği söyleniyor, sadece birkaç kodu vs. çalıştırıp ya da Wi-Fi vs için kullanacağım, ucuz vs var mı? AliExpress'te ucuza vs. satılıyor ama bana kit lazım, hiçbir şeyim yok.

Yani para biriktirip alırım ama YT sayfalarında fandır şudur budur almam gerektiği söyleniyor, sadece birkaç kodu vs. çalıştırıp ya da Wi-Fi vs için kullanacağım, ucuz vs var mı? AliExpress'te ucuza vs. satılıyor ama bana kit lazım, hiçbir şeyim yok.
Eğer monitöre vb. bağlamayacaksanız ve temel işler için kullanacaksanız Pi Zero 2 alabilirsiniz. İşlem gücü daha düşük, dolayısı ile harcadığı güç ve fiyatı da düşük. Elimde birkaç tane var, OctoPrint gibi sistemler için kullanıyorum ve çok güzel iş görüyor hepsi. Üzerinde HDMI portu olmasına rağmen masaüstü kullanımı konusunda Pi 4 veya 5'e en ufak bir benzer performans beklemeyin. Wayland zaten çalışmaz, X11 tabanlı masaüstü ortamları da çok ağır gelir. AliExpress vb. ile uğraşmanıza gerek yok bence, doğrudan onaylı satıcısından alın.

Eğer nispeten daha ağır işler yapacaksanız ve Pi 4 veya 5 almak istiyorsanız sadece Pi'yi ve bir tane SD kart almanız yeter. Ben Pi 3'den beridir tüm seriyi kullanıyorum. İlk başta Pi 3 aldığımda kasa, adaptör vb. almıştım ve sonrasında aslında bunlara gerek olmadığını farkettim. Temel işler için fan, sd kart adaptörü, soğutma bloğu gibi şeylere ihtiyacınız yok. Hatta artık kurulum için bilgisayara da ihtiyaç duymuyor, ethernet ile bağlayınca kendisi sistemi indirip kurabiliyor. Sadece cihazı alıp SD kartı takın, bağlantıları vb. yapın ve çalıştırın. Bu kartları da yine aynı satıcıdan alabilirsiniz. Pi 5 4GB, Pi 4B 4GB

• Pi 4 veya 5
  • SD Kart
  • Klavye
  • Mouse
  • Monitör
  • Micro HDMI kablo
  • Güç adaptörü (Telefon şarj aleti olur)
  • Otomatik kurulum istiyorsanız ethernet kablosu

Bunların dışında Pi uyumlu kartlar da var ama onları şahsen hiç denemedim ve öneri yapamayacağım.

Yani sadece Pi-hoel çalıştırmayı düşünüyorum raspery Pi Zero 2W almayı düşünüyorum sağ olun.
Eğer sırf Pi-Hole için alacaksanız Pi Zero 2W olur ama sadece DNS filtreleme için şahsen NextDNS gibi ücretsiz ve online servisleri tercih ederim. Telefon gibi ev dışında da kullanılan cihazları da korur. Pi-Hole ile bunu yapmak için biraz daha uğraşmanız gerekir. Eğer sadece bilgisayarda kullanacaksanız reklam engelleyici eklenti de işinizi görür.

Hocam genişletici olarak da kullanacağım bundan dolayı da aldım şu an bir genişletici almak istersem 1100 TL falan hem de ilk kez raspbery Pi alacağım biraz da deneyim olsun.

Aile evi olduğu için ondan alıyorum.

Hocam çoğunlukla raspery Pi videolarına baktım ondan şimdi ne alacağım vs fiyat kitap yaptım ondan şu an biraz da araştırmayı düşünmüyorum sınav dönemimde başladı zaten bunu 6-5 hafta sonra alacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı