Ucuza Windows 11 key almak güvenilir mi?

Murat3337

Femtopat
Daha fazla  
Şu anda Windows 11 kullanıyorum fakat etkinleştirmedim. Birkaç program kullanarak etkinleştirilebiliyormuş ama ben o tarz yöntemlere güvenmiyorum. Microsoft'ta Windows 11 lisansı 3500 TL fakat internette 30-40 liraya keyler satılıyor. Sizce 30 liralık bir key almak güvenilir mi? Yoksa lisans almadan kullanmaya devam mı edeyim?

Bunu izle anlarsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki 30 liralık lisans ile 3500 liralık lisans arasındaki fark nedir?
Şimdi 3 tür lisans şekli var. OEM, Volume MAK ve Retail

OEM anakarta gömülü lisansdır. Ankartınıza gömülü olarak gelir ve tamamen sizindir, Bilgisayara format atsanızda bu lisans silinmez.

Şirketler / Ofisler için üretilen Key'ler Volume MAK yani kopya key diye geçer. Genellikle 1 tane volume mak key ile 1000 tane makine lisanslayabiliyorsunuz. Bu yüzden ofisler bu keyi tercih ederler. Ama bu keylerin garantisi yoktur. Belirli bir aktivasyon sayısını geçtikten sonra (1000 makine için olan keyi 1001 makinede yaparsanız key geçersiz sayılır ya da lisans iptal edilir) ya da süresi bittikten sonra bu keylerde lisanslarını kaybederler.

En sağlam alınacak key Retail'dir sınırsızıdır. Retail key OEM'e benzer ama OEM değildir. Format atınca bu key gider. Eğer tekrar girerseniz yine aktifleştirebilirrsiniz. Retail key ile aktifleştirilmiş bir windows ile Microsoft hesabınızı bağlarsanız key microsoft hesabınıza işlenir ve hesabınızı açtığınız bir lisanssız windows otomatik olarak "dijital lisans" ile aktifleştirilmiş olur.

Alacağınız keyin Retail olmasına özen gösterin.

Ucuz olma sebebi ise genellikle çalıntı keyler, ofisler, şirketler için oluşturulmuş olan keyler, ya da windowsun sunmuş olduğu orjinal windows 7 keyleri otomatik olarak windows 10, windows 11 etkinleştirebiliyordu. Yıllar önceki windows 7 keyleri falandır.

Son düzenleme:
Tavsiyem saglamlisanstan Retail'ya da OEM key alman. Forumda birçok kişinin önerdiği site. Kendim de Office lisansı aldım. Hâlâ kullanıyorum. Windows için en güvenlisi de bence OEM.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı