Ucuza Windows lisansı alınır mı?

cristophernaldo

Centipat
Windows 11 lisansı almak istiyorum; özellikle Jetlisans gibi yerlerde ucuza OEM Key'ler satılıyor. Bunlar bilgisayara virüs bulaştırır mı, güvenlik açığı yaratır mı? Cevaplarsanız çok sevinirim.

Ben buradan aktif ettim. Sırf sağ alttaki yazı gitsin diye yapıyorsanız 1 dakikanızı bile almaz.

Ben buradan aktif ettim. Sırf sağ alttaki yazı gitsin diye yapıyorsanız 1 dakikanızı bile almaz.
Yok hocam onun için yapmıyorum geçen gün bilgisayarım kulaklığın mikrofonuna bir türlü geçemiyordu. Ayarlara girip ordan halledecektim windows'um lisanslı değil diye ona izin vermedi saçma sapan bir şekilde ortada kalmıştım, kişiselleştirme falan hiçbir şey de yapamıyorum. 200-300 liraya da lisans alabiliyorsam alayım dedim ama ne kadar güvenilir bilemedim

Yok hocam onun için yapmıyorum geçen gün bilgisayarım kulaklığın mikrofonuna bir türlü geçemiyordu. Ayarlara girip oradan halledecektim Windows'um lisanslı değil diye ona izin vermedi saçma sapan bir şekilde ortada kalmıştım, kişiselleştirme falan hiçbir şey de yapamıyorum. 200-300 liraya da lisans alabiliyorsam alayım dedim ama ne kadar güvenilir bilemedim

Açık kaynak hocam.
Para vermeden windowsunuzu aktif etmenizi sağlıyor. Ayrıca isterseniz ofis programlarını da yükleyebiliyorsunuz.

Yanlış bilgi
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 lisansı almak istiyorum; özellikle Jetlisans gibi yerlerde ucuza OEM Key'ler satılıyor. Bunlar bilgisayara virüs bulaştırır mı, güvenlik açığı yaratır mı? Cevaplarsanız çok sevinirim.

Ben OEM key aldım, 2 3 senedir de kullanıyorum hiçbir şey olmadı.

Hocam peki Retail ile OEM'in farkı nedir tam olarak

Retail format atsanız dahil devam ederken, OEM sınırlı format attığınız an giden tek cihazda kullanılabilir bir key.

Retail yani perakende lisansları, diğer bilgisayardan kaldırmak şartıyla yeni bilgisayara taşıyabilirsiniz. OEM lisans anakarta gömülür. Anakart değiştirmediğin sürece lisansın gitmez. Format atınca da gitmez. OEM önerme sebebim, lisansı sen etkinleştirdikten sonra başkası etkinleştiremez. Yani satan yer, aynı lisansı başkasına satmış olsa da etkinleştiremez. O lisans sadece senin anakartında çalışır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı