Üç Adet 4 GB RAM Çift Kanal Çalışır mı ?

Daha fazla  
Arkadaşlar MSI Gaming 5 anakartımın 4 tane RAM slotu var.

Şöyle bir sorum olacak; şimdi 1600Mhz CL9 4 GB bir RAM alacağım. Daha sonra kit olan (2*4GB) 1600Mhz CL9 RAM alırsam yani 3 tane 4 GB RAM takılınca Dual Channel olayından mahrum kalıyor muyum ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mahrum kalıyorsunuz evet. Dual Channel her daim çift rakamlardan oluşmalı. Mesela 2 x 4 GB RAM ya da 4 x 4 GB RAM gibi.

Bende 4GB + 2GB var Dual olarak çalışıyorlar. FM2+ soketin bir getirisi mi acaba ?

Son düzenleyen: Moderatör:
4+4+4 eğitim sistemi gibi yazacağınıza bundan sonra triple 4 GB ram veya 3x 4 GB yazarsanız daha anlaşılır olur
8 slot olsa idi ve 3 adet aynı ramden olsa triple kullanabilirdiniz. Ancak bu haliyle Dual kullanamazsınız. Dual Türkçe anlamı çifttir. Çift olamayan bir konfigurasyon çift kanal çalışmaz mantiken. 2 ve katları şekilde olsa çalışabilir. Yani 1 adet daha ram alabilirsin varolan anakarta.

4+4+4 eğitim sistemi gibi yazacağınıza bundan sonra triple 4 GB RAM veya 3x 4 GB yazarsanız daha anlaşılır olur

Murat'çığım başlığı ben 4+4+4 oarak değiştirdim. Ülkemizde insanlar Triple olarak aramayacaktır bu sorunun cevabını merak ettiğinde

Murat'çığım başlığı ben 4+4+4 oarak değiştirdim. Ülkemizde insanlar Triple olarak aramayacaktır bu sorunun cevabını merak ettiğinde
Dediğiniz gibi hala öğrenmemiş olan çok. O yüzden dediğiniz gibi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…