"Üç tane zarın atılması sonucu gelen zarların toplamlarını bulan uygulama" Java Ödevi

Java yerine C gördüğüm için pek yardımcı olamayacağım. Rastgele sayı üretmek için şöyle bir kod buldum.
Kod:
Random r=new Random(); //random sınıfı
 int a=r.nextInt(7);
Parantez içine 6 yerine 7 yazmamızın sebebi girdiğimiz sayının dahil olmamasıdır. Bu kod 1 ile 6 arasında sayı üretecektir. Bu şekilde "a b c" ya da "sayi1 sayi2 sayi3" şeklinde 3 tane 1 ile 6 arası sayı üretip bunu Random fonksiyonu ile a, b, c sayılarına rastgele sayı atadıktan sonra bu sayıları kutucuklara yazdırmak kalıyor. Bir de toplam değişkenine a, b, c sayılarını toplamak gerekir. Bu da çoğu dilde aynıdır.
int toplam = a+b+c;

Java'da ekrana yazdırma komutu "System.out.print(value);" bu şekilde.
Kod:
Random r=new Random();
int a=r.nextInt(7);
int b=r.nextInt(7);
int c=r.nextInt(7);
int toplam= a+b+c;
System.out.print(+toplam);

Kutuların içine belirlenen sayıları yazmak için de sanırım System.out.print ile kutunun içerisine yazdırmak gerekir. Yani o kodun içine yazılır büyük ihtimalle.

Ben bunu hallettim. HTML olarak zaten bu kodları yazarak toplamını buluyorum.

Benim istediğim Zar şekli oluşturup 3 adet öncesini ve sonrasını gösterecek ve bu zarlar döndükten sonra zarların üzerindeki sayıları bu kutulara yerleştirmek. Zarı nasıl yapabilirim ve dediğim işlemi hangi kodlarla yapabilirim ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı