- Makaleler
- 2
Daha fazla
Java yerine C gördüğüm için pek yardımcı olamayacağım. Rastgele sayı üretmek için şöyle bir kod buldum.
Parantez içine 6 yerine 7 yazmamızın sebebi girdiğimiz sayının dahil olmamasıdır. Bu kod 1 ile 6 arasında sayı üretecektir. Bu şekilde "a b c" ya da "sayi1 sayi2 sayi3" şeklinde 3 tane 1 ile 6 arası sayı üretip bunu Random fonksiyonu ile a, b, c sayılarına rastgele sayı atadıktan sonra bu sayıları kutucuklara yazdırmak kalıyor. Bir de toplam değişkenine a, b, c sayılarını toplamak gerekir. Bu da çoğu dilde aynıdır.Kod:Random r=new Random(); //random sınıfı int a=r.nextInt(7);
int toplam = a+b+c;
Java'da ekrana yazdırma komutu "System.out.print(value);" bu şekilde.
Kod:Random r=new Random(); int a=r.nextInt(7); int b=r.nextInt(7); int c=r.nextInt(7); int toplam= a+b+c; System.out.print(+toplam);
Kutuların içine belirlenen sayıları yazmak için de sanırım System.out.print ile kutunun içerisine yazdırmak gerekir. Yani o kodun içine yazılır büyük ihtimalle.
Ben bunu hallettim. HTML olarak zaten bu kodları yazarak toplamını buluyorum.
Benim istediğim Zar şekli oluşturup 3 adet öncesini ve sonrasını gösterecek ve bu zarlar döndükten sonra zarların üzerindeki sayıları bu kutulara yerleştirmek. Zarı nasıl yapabilirim ve dediğim işlemi hangi kodlarla yapabilirim ?