Çözüldü Sayısal Üçgen prizma geometri sorusu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sly dragon

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Geometri sorusunu çözebilir misiniz? Açıklayıcı bir şekilde.

Dosya Ekleri

• 20250412_161416.jpg
    20250412_161416.jpg
    132,4 KB · Görüntüleme: 56
Çözüm
Açıklayayım dostum, ağırlık merkezinde çıkan yer 2k, diğer kenara giden yer ise k olur. Tepeden g'yi kesen yüksekliği indirirsen , AG 2k diğer tabana inen kısım ise k olur, buradan alanı alacağız, çünkü hacmimiz o üçgenin taban alanı ile orantılı olacak. (2k/3k)^2, 4k ya 9k tüm alan, 4k yani 4k üçgenin üst parçasının alanı, 5k ise altı. Yani tüm hacim 9k hacim olsaydı 18 yükseklik olurdu, ama 5k hacim olduğu için
18=9k
k=2
5x2 = 10
Aklına takılan bir şey olursa sor.
Açıklayayım dostum, ağırlık merkezinde çıkan yer 2k, diğer kenara giden yer ise k olur. Tepeden g'yi kesen yüksekliği indirirsen , AG 2k diğer tabana inen kısım ise k olur, buradan alanı alacağız, çünkü hacmimiz o üçgenin taban alanı ile orantılı olacak. (2k/3k)^2, 4k ya 9k tüm alan, 4k yani 4k üçgenin üst parçasının alanı, 5k ise altı. Yani tüm hacim 9k hacim olsaydı 18 yükseklik olurdu, ama 5k hacim olduğu için
18=9k
k=2
5x2 = 10
Aklına takılan bir şey olursa sor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
açıklayayım dostum, ağırlık merkezinde çıkan yer 2k, diğer kenara giden yer ise k olur. Tepeden g yi kesen yükseliği indirirsen , AG 2k diğer tabana inen kısım ise k olur, buradan alanı alacağız, çünkü hacmimiz o üçgenin taban alanı ile orantılı olacak. (2k/3k)^2, 4k ya 9k tüm alan, 4k yani 4k üçgenin üst parçasının alanı, 5k ise altı. Yani tüm hacim 9k hacim olsaydı 18 yükseklik olurdu, ama 5k hacim olduğu için
18=9k
k=2
5x2 = 10
Aklına takılan bir şey olursa sor
Emin misin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı