Üçlü prizden yangın çıkar mı?

• Konuyu başlatan OnePC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 7.955

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
Merhabalar. Bende ay-ka marka üçlü priz var. Laptop bağlı da haberlerde de yangın falan diye duydum korktum açıkçası. Hakikaten yangın çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Bende ay-ka marka üçlü priz var. Laptop bağlı da haberlerde de yangın falan diye duydum korktum açıkçası. Hakikaten yangın çıkar mı?

Elektrikli ısıtıcı gibi yüksek watt değerleriyle çalışan cihazlar takmadığınız sürece yangın çıkmaz.

Dünyada hiçbir şeyin garantisi yok 3 lü prizimde kapalı masaüstü sistemim kapalı durumda takılıyken tüm evin alev almasına 1 dk kalmıştı.

Merhaba. Hocam, çalışma esnasında aşırı ısınma ve yangın riskinin oluşmaması için prizlerin etiketinde yazılı olan joule/watt değerini cihazları bu prizlere bağlarken aşmamanız bu konuda çok önemlidir. Diğer yandan çok bilinen ve bilinmeyen (çok duyulmayan) markalardan olması o kadar önem taşımıyor, çünkü hemen hepsi ayni plastik, metal, vb. elektrik parçaları ile en uygun olan malzemeler kullanılarak imal ediliyor. Kısacası bu konudaki kırmızı çizgi watt/joule olarak verilen prizlerin güç taşıma kapasitesini kesinlikle geçmeden cihazların bağlanmasıdır. Buna uyulursa yangın riski oluşması arklı, kıvılcımlı iç priz temasları olduğu halde (ayni durum ev sıva altı prizleri için de geçelidir) yine ayni prizi bu olumsuz durumunu içten telafi etmeden veya ayni prizleri değiştirmeden kullanılma sonucunda olabilir. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı