Üçlü prize ikili priz takılır mı?

EgemenHeart

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün yeni taşındığını evime internet baglandi. Ben de bir adet üçlü priz bir adette kenarda duran ikili prizim var. Üçlü prizde şu an 2 tane internet kablosu takılı. Kalan 1 tane de bilgisayarımın kablosu takılı. Sizce o bilgisayar kablosunu çıkarıp şöyle bir ikili prizi taksam nasıl olur? Sorun yaratır mı? Riskli mi? (bilgisayarımın çalışması için iki tane kablo yetiyor.)

Dosya Ekleri

• 17568021714442346157991498022879.jpg
    17568021714442346157991498022879.jpg
    125,7 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bugün yeni taşındığını evime internet baglandi. Ben de bir adet üçlü priz bir adette kenarda duran ikili prizim var. Üçlü prizde şu an 2 tane internet kablosu takılı. Kalan 1 tane de bilgisayarımın kablosu takılı. Sizce o bilgisayar kablosunu çıkarıp şöyle bir ikili prizi taksam nasıl olur? Sorun yaratır mı? Riskli mi? (bilgisayarımın çalışması için iki tane kablo yetiyor.)

Bir şey olmaz ama arada kontrol edin ısınmış mi priz diye. Çünkü bazen tam temas edemeyince vs. prizde ısınma ya da erime olabilir.

İyi günler hocam, evdeki prizler en fazla 4, 5kW enerji aktarabilecek şekilde yapılmıştır sizin bu üçlü prize ve ikili prize taktığınız cihazların güç tüketimi bu sayıya yaklaşamayacağı için problem olmaz.

Genelde onerilmiyor.

Merhaba. Hocam; genelde aşırı ısınmayla yanma sorunlarını birlikte çıkartıyor bu tip ikili prizler, onlarla çok kötü çalıştırılma tecrübeleri mevcuttur. O nedenle onu takmamanız ve hiç kullanmamanız daha iyisi olur. 5 prize kesin ihtiyaç bulunduğunda;; üçlü priz soketini bağlı olduğu güç kablosundan söküp onun yerine beşli prizli yedek soket satın alıp takmanız sağlklısı olur. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı