Ücretsiz Anti-Virüs önerisi

TopiQ

Femtopat
Katılım
9 Nisan 2021
Mesajlar
74
Ben Kaspersky kullanıyordum ama bilgisayar kastırdığını duydum. Bitdefender'ın aynı şekilde fazla RAM harcadığını da duymuştum. Avast ise kendini virüs falan sanıyormuş falan yazıyordu bir konuda. Az RAM harcasın, güvenli ve arayüzünü kullanması basit olsun.
 
Kaspersky'ın bilgisayar kastırdığını mı duydunuz? Öyle bir şeyin olmaması lazım.
Kaspersky kullanıyorum. Bende Windows Defender'dan çok daha az RAM tüketiyor.
 
Ücretsiz olarak Kaspersky'dan başka bir öneri alabileceğinizi sanmıyorum... Ayrıca Kaspersky çok az kaynak kullanıyor.

Ücretli isterseniz Bitdefender öneririm.
 
ESET bir ara ücretsiz iki aylık veriyordu, forumda birisi konu açmıştı. Bitmemişse ona bakabilirsiniz.
Evet, ben açmıştım:

 
Ben Kaspersky kullanıyordum ama bilgisayar kastırdığını duydum.
Her sistemde aynı etkiyi yaşatmayacaktır. Örneğin benim kullandığım sistemde performans sorunlarına yol açabiliyorken, sizin veya bir başkasının sisteminde optimize bir şekilde çalışabilir. Bu kararı sizin vermeniz gerekir. Ayrıca, her duyduğunuz şeye inanmayın. Detaylı bir şekilde bir konu hakkında araştırma yaparak, elde ettiğiniz birikimlerle bir sonuca ulaşınız.
Avast ise kendini virüs falan sanıyormuş falan yazıyordu bir konuda.
Üç aydan beri Avast'ın ücretsiz versiyonunu kullanıyorum ve bu durumun tamamen uydurma olduğunu düşünüyorum. Sistem koruması bakımından bir sorun yaşamadım ve ne tuhaftır ki, kendisini virüs olarak (bir antivirüs olduğundan) görmedi. Yine aynı şekilde, her gördüğünüz ilk bilgiye inanmayınız.

Kullandığım sistem içerisinde en hafif şekilde çalışan antivirüsün Avast olduğunu, deneyim ve gözlemlerimle ulaştım. Ayarlarını düzgün bir şekilde ayarladıktan sonra ve sessiz moda aldıktan sonra, arka planda çpk hafif bir şekilde çalışıyor.

Avast.png
 
Kaspersky‘ın %50 CPU falan harcadığını görmüştüm ama kastırıyor diyorlar.Forumda Avast kötü diyorlar ben de inanmadım hiçbirine.
Şu an Avast kullanıyorum ama en iyisi sizce hangisi. Ama RAM'i biraz az harcamasına, ücretsiz olmasına ve güvenli olmasına önem verin.
 

Geri
Yukarı