Ücretsiz YouTube 2 Yerine 5 Reklam Göstermeyi Test Ediyor

2-3 yıldır "AdGuard" kullanıyorum, dönem dönem güzel indirimler oluyor, ömür boyu lisansım var, 1 mobil 1 PC, gayet yeterli, tarayıcıda + olarak "Ghostery" ücretsiz sürümü var.

Premium da kullandım ancak reklam harici cazip bir tarafı bence yok, abonelikleri düzenleme gruplandırma vs olsa, özelleştirilebilir ana sayfa olsa belki bana daha cazip gelirdi.

İsterse 35 tane reklam koysunlar Youtube'a para vermem şeklinde sert cephe alınma sebebi sanırım eskiden tamamen ücretsiz olması. Disney'e, Netflix'e, Amazon Prime'a, hatta takip ettiğimiz yayıncı için Twitch'e para veriyoruz, Youtube'a neden vermeyelim? Oraya koyulan videolar amme hizmeti ya da teliften düşmüş public domain görüntüler değil. Sonuçta YouTube da belli bir izlenme sayısına ulaşan içeriklere para ödüyor yani sizden aldığı parayı içerik üreticilerine dağıtıyor. Ha YouTube'un payı çoktur azdır ona bir şey demiyorum ama onmilyonlarca içeriği sırf 6-7 yıl önce reklamsız bedava izliyorsunuz diye ilelebet öyle izlemeyi beklemek anlamsız.

Bu arada YouTube, daha doğrusu Google'a paragöz diyoruz ama ABD'de 11,99 dolar olan Premium'un TR'de 16,99 TL olduğunu hatırlatırım, yani 1 doların bile altında. Ülkede 16,99 TL'nin değeri de şu kadar bahsi geçmişken:

oreo.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı