UEFI anakarta takılan legacy (MBR) SATA SSD nasıl UEFI (GPT)'ye çevrilir?

cankem122

Picopat
Daha fazla  
Yeni bir kasa aldım. MSI Pro A620M-E anakartı sadece UEFI destekli. İçinde de, Windows kurulu olan bir M.2 SSD var.
Sorum şu: Eskiden MBR (legacy) olarak içine Windows kurmuş olduğum SATA SSD'mi bu kasaya taktım ve Windows'u bundan açmak istiyorum, M.2'den değil. Boot Manager de M.2 SSD üzerinde. Ben bu SATA SSD'yi nasıl başlangıç olarak ayarlayabilirim? M.2 + ekstra başka bir hard disk takılıyken bu SATA SSD'yi sıfırlamadan UEFI'ye çevirebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
GPT'ye dönüşüm için kuracağınız Windows GPT formatında yazılmış ISO dosyası ile Windows kurulumu yapılmalıdır ve kuracağınız anakart ın UEFI desteklemesi lazım.

GPT'ye dönüşüm için kuracağınız Windows GPT formatında yazılmış ISO dosyası ile Windows kurulumu yapılmalıdır ve kuracağınız anakart ın UEFI desteklemesi lazım.

İçinde Legacy olarak Windows kurulu. UEFI anakartım var. İçindeki dosyalar silinmeden bunu GPT'ye çevirebilir miyim? Yoksa silip sıfırdan mı kurmam gerekiyor?

İçinde legacy olarak Windows kurulu. UEFI anakartım var. İçindeki dosyalar silinmeden bunu GPT'ye çevirebilir miyim? Yoksa silip sıfırdan mı kurmam gerekiyor?

Yeniden kurulum yapmanız lazım zira MBR olarak kumuşunuz UEFI olarak yeniden dediğim şekilde kurulum yapmalısınız zira diski Partition programları ile diski GPT'ye çevirseniz bile kurulum UEFI olmaz.

Yeniden kurulum yapmanız lazım zira MBR olarak kumuşunuz UEFI olarak yeniden dediğim şekilde kurulum yapmalısınız zira diski Partition programları ile diski GPT'ye çevirseniz bile kurulum UEFI olmaz.

Daha önce yapmadığım için soruyorum, SATA'yı formatlayıp tekrardan Windows kurmam gerekecek değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…