UEFI Boot Menüsünde USB Bellek Gözükmüyor

apex1961

Kilopat
Katılım
21 Haziran 2014
Mesajlar
91
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
UEFI destekli laptopta sistem kurulumu gerçekleştirirken "Rufus" ile flash belleğin içerisine GPT bölüm düzeni ile UEFI olarak kurulum yaptıktan sonra bilgisayarı boot ederken Boot menüsünde sadece USB Flash Disk ibaresi var, UEFI: USB Flash çıkmıyor. Sebebi sizce ne olabilir?
Bu sebepten ötürü düz olarak USB Flash Belleği seçip Bios ta boot seçeneği UEFI olarak seçili olmasına rağmen diske kurulum yaparken mbr disk biçimini diski komut penceresinden convert gpt yapıp o şekilde kurulum gerçekleştirdim ve normalinden daha yavaşlamaya başladı. Kısacası UEFI destekli bir laptop mevcut ve flash belleğin içine windows 10 20h2 64 bit rufus tarafından UEFI GPT olarak kurulu bir vaziyetteyken bios da uefi boot akitfken boot menüsünde UEFİ olarak gözükmüyor flash bellek.
 
Son düzenleme:
Bir de şunu deneyin. Önce USB belleğinizi FAT32 ile olmazsa NTFS ile formatlayın sonrasında ISO dosyasına çift tıklayıp kopyala yapıştır yapın USB'ye ve tekrar Boot edip bakın. Bunu hem FAT32 hem NTFS için ayrı ayrı deneyin olmazsa.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı