UEFI desteği olan anakartta UEFI mod nasıl aktif hale getirilir?

XAİbuttechvers

Femtopat
Daha fazla  
Anakart ASUS Prime B450M-K, MSI RTX 2060'ta ekran kartım UEFI desteği var fakat nasıl aktif hale getireceğim bilmiyorum. Bu yüzden Secure Boot açamıyorum, CSM kapatmam gerekiyor fakat CSM kapatınca da Windows gelmiyor, BIOS'ta takılı kalıyorum.

Legacy mode seçeneğini kapatmayı deneyebilirsiniz ancak eğer sistemi eski BIOS modunda iken kurduysanız Windows'u tekrar kurmanız gerekebilir.

CSM ve legacy mode aynı şey değil miydi? Tüh!

Ya denedimde kapatınca ya da UEFI moda alınca geri BIOS'a atıyor beni ve ben açıkçası Windows yüklemeyi etmeyi falan bilmiyorum bir tık PC'yi bozarım diye korkuyorum ve evet BIOS modu eski yardımcı olabnilirsien iyi.

@XAİbuttechvers Bir USB belleğe tekrar UEFI olarak Windows yazıp ondan sonra Windows'u en baştan kurmanız gerekiyor efendim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@XAİbuttechvers bilgisayarcıya göre değişir ancak ciddi para isteyebilirler maalesef efendim. Farklı üyelerden bu yönde duyumlar aldım çünkü...

Attıgınız video rehberliginde yapmaya calısacagım arkadasımla o format atmayi biliyor bu arada işim kolaylaşacaksa sağ altta Windows etkinleştirilmedi yazısı olabilir sıkıntı yok yani.

Format atmayı ya da Windows'u UEFI yüklemeyi bilmiyorum ileri zamanda işlemci için bilgisayarcıya götüreceğim PC'yi orada yaparlar mı fazla para isterler mi?

Yukarıdaki videoyu izleyin gerekirse forum var sorarsınız bilmediğinizi en fazla 15-20 dakika sürer format basit iş bilgisayardan anlamadığınızı görürlerse çok para isterler o yüzden kendiniz yapın. Format yüzünden PC bozulması imkansız hocam.

Yukarıdaki videoyu izleyin gerekirse forum var sorarsınız bilmediğinizi en fazla 15-20 dakika sürer format basit iş bilgisayardan anlamadığınızı görürlerse çok para isterler o yüzden kendiniz yapın. Format yüzünden PC bozulması imkansız hocam.

Bazılarının PC'si siyah ekranda takılı kalıyor sürücüleri falan tanımıyormuş babamın arkadaşının bilgisayar yeri var orada yaptırıyorum zaten cok para istemezler diye düşünüyorum o videodaki her şeyi yapabilirsem adamakıllı iyi olur benim açımdan.

@XAİbuttechvers bilgisayarcıya göre değişir ancak ciddi para isteyebilirler maalesef efendim. Farklı üyelerden bu yönde duyumlar aldım çünkü...

Yeni bir sorun duydum DisplayPort kablosunu HDMI ile değiştirince düzeliyormus ama benim HDMI 120Hz destekliyor ve monitörde 180Hz ne yapsam hiç bilemedim sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı