UEFI desteği olan anakartta UEFI mod nasıl aktif hale getirilir?

Denemekten zarar gelmez bir deneyin isterseniz. Eğer sorunu cozerse başka şeyler düşünmeye başlarsınız.

Yok yine olmadı format atacağım.

@XAİbuttechvers Bir Usb belleğe tekrar UEFI olarak Windows yazıp ondan sonra Windows'u en baştan kurmanız gerekiyor efendim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Selam sanırım beceremedim sürücü kısmında yardımcı olabilir misin bir an önce fprmat atmak istiyorum.

Son düzenleme:
MBR mu GPT mi olduğunu şu şekilde anlayabilirsiniz. CMD'ye "diskpart" yazın. Açılacak programa yetki verin ardından "list disk" yazın. Eğer MBR bir kurulum olduysa benim bilgisayarımda olduğu gibi GPT yazısının altında yıldız olmayacaktır.
20250910_214414.png

Kurulum medyası GPT olarak hazırlandıysa ve "Legacy Mode" açık değilse BIOS üzerinde GPT olarak kurulmuş olmalı efendim.

MBR mu GPT mi olduğunu şu şekilde anlayabilirsiniz. CMD'ye "diskpart" yazın. Açılacak programa yetki verin ardından "list disk" yazın. Eğer MBR bir kurulum olduysa benim bilgisayarımda olduğu gibi GPT yazısının altında yıldız olmayacaktır.
Eki Görüntüle 2572167

Kurulum medyası GPT olarak hazırlandıysa ve "legacy mode" açık değilse BIOS üzerinde GPT olarak kurulmuş olmalı efendim.

Evet yıldız yok attığınız videoda dedikleri anlaşılmıylr müsatseniz beraber halletsek yardım etseniz sizde çok anlamıyorumd.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı