UEFI İle BIOS'un arasında ne fark vardır?

Makaleler
4
Arkadaşlar selam UEFI ile BIOS'un ne farkı var? Örnek ben paylaşımlı ekran kartımı (Intel HD4000) UEFI ayarlarından paylaşımını kapatabilecek miyim? Bana detay verebilir misiniz UEFI hakkında rica etsem dostlar?

Son düzenleme:
UEFI yeni nesil GPT kurulumdur. Legacy BIOS ise MBR kurulumdur ve eskidir. Genellikle biz GPT disk düzeni ile birlikte UEFI kurulmasını tavsiye ederiz. Ama sistem eski ise ve UEFI yoksa Legacy BIOS kurulum yaparsınız.

Sadece UEFI Boot diye bir şey gördüm önceden tıkladığımda bomboş ekranla karşılaştım.

UEFI Boot seçeneği varsa sisteminiz UEFI destekliyor demektir. Emin olmak içinde başlata sistem bilgisi yazıp BIOS modu yazan yere bakabilirsiniz.

UEFI Boot seçeneği varsa sisteminiz UEFI destekliyor demektir. Emin olmak içinde başlata sistem bilgisi yazıp BIOS modu yazan yere bakabilirsiniz.

Teşekkkür ederim hocam, bende altta arama çubuğu sanırım bir hata oldu. Sürekli tıklayınca siyah oluyor yarın UEFI olarak kurulum yapacağım tekrar teşekkürler hoşça kalın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı