DIABLO36
Kilopat
Selamlar, yakın zamanda toplamış olduğum ve montajını kendim yaptığım sistemde bazı sorunlar meydana geliyor. Sistemi Gigabyte 480 GB SSD'ye kurmuştum ve oyunlar olsun, tarayıcı vs. hepsini SSD'ye kurmuştum. Daha sonra hem Windows üzerinde gezerken hem de oyunlarda anlık takılmalar, bazen de anlık takılmalar birkaç saniye daha da artıyordu. SSD'nin yazma hızı vs. normal olsa bile sorunlu olduğunu düşünüyordum ve sistemi HDD'ye kurdum. Her şeyi HDD'ye kurduğumdan beri SSD'de yaşadığım sorunların hiçbirini yaşamadım ve SSD'yi iade edeceğim. Şu an sistemim HDD'de kurulu ve Samsung 860 Evo 500 GB SSD satın aldığım zaman sistemi buraya kurmak istiyorum.
Yeni SSD geldiği zaman ve montajını yaptıktan sonra USB ile UEFI kurulum yaparak tertemiz bir kurulum yapmış olur muyum?
Ek olarak sistemi HDD'ye kurduğumda da Gigabyte App Center uygulamasını kurduğum zaman sistem çöktü. Dün uygulamayı kurdum ve açtığım zaman ekran gitti ve sistem kendini yeniden başlattı. Her açıldığında aynı şeyi tekrarladı ve ben de sistemi daha önceki bir tarihten başlatarak durumu kurtarabildim. Bunu dememin amacı sisteme Windows 10 Pro kurdum ve internetten 10TL'ye aldığım OEM Kod ile etkinleştirdim. Windows 10 Pro'nun bu tür olaylarda bir etkisi var mıdır? Ona göre lisansı iptal edip Home sürümünü de kurup, etkinleştirebilirim.
Yeni SSD geldiği zaman ve montajını yaptıktan sonra USB ile UEFI kurulum yaparak tertemiz bir kurulum yapmış olur muyum?
Ek olarak sistemi HDD'ye kurduğumda da Gigabyte App Center uygulamasını kurduğum zaman sistem çöktü. Dün uygulamayı kurdum ve açtığım zaman ekran gitti ve sistem kendini yeniden başlattı. Her açıldığında aynı şeyi tekrarladı ve ben de sistemi daha önceki bir tarihten başlatarak durumu kurtarabildim. Bunu dememin amacı sisteme Windows 10 Pro kurdum ve internetten 10TL'ye aldığım OEM Kod ile etkinleştirdim. Windows 10 Pro'nun bu tür olaylarda bir etkisi var mıdır? Ona göre lisansı iptal edip Home sürümünü de kurup, etkinleştirebilirim.
Son düzenleyen: Moderatör: