UEFI ile Windows 10 Kurulumu

DIABLO36

Kilopat
Katılım
29 Mayıs 2019
Mesajlar
890
Çözümler
2
Selamlar, yakın zamanda toplamış olduğum ve montajını kendim yaptığım sistemde bazı sorunlar meydana geliyor. Sistemi Gigabyte 480 GB SSD'ye kurmuştum ve oyunlar olsun, tarayıcı vs. hepsini SSD'ye kurmuştum. Daha sonra hem Windows üzerinde gezerken hem de oyunlarda anlık takılmalar, bazen de anlık takılmalar birkaç saniye daha da artıyordu. SSD'nin yazma hızı vs. normal olsa bile sorunlu olduğunu düşünüyordum ve sistemi HDD'ye kurdum. Her şeyi HDD'ye kurduğumdan beri SSD'de yaşadığım sorunların hiçbirini yaşamadım ve SSD'yi iade edeceğim. Şu an sistemim HDD'de kurulu ve Samsung 860 Evo 500 GB SSD satın aldığım zaman sistemi buraya kurmak istiyorum.


Yeni SSD geldiği zaman ve montajını yaptıktan sonra USB ile UEFI kurulum yaparak tertemiz bir kurulum yapmış olur muyum?

Ek olarak sistemi HDD'ye kurduğumda da Gigabyte App Center uygulamasını kurduğum zaman sistem çöktü. Dün uygulamayı kurdum ve açtığım zaman ekran gitti ve sistem kendini yeniden başlattı. Her açıldığında aynı şeyi tekrarladı ve ben de sistemi daha önceki bir tarihten başlatarak durumu kurtarabildim. Bunu dememin amacı sisteme Windows 10 Pro kurdum ve internetten 10TL'ye aldığım OEM Kod ile etkinleştirdim. Windows 10 Pro'nun bu tür olaylarda bir etkisi var mıdır? Ona göre lisansı iptal edip Home sürümünü de kurup, etkinleştirebilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. Evet USB ile UEFI kurulum yapın. Kurulum aşamasında şu anki işletim sisteminin olduğu HDD'yi de biçimlendirirsiniz. Tabii verileriniz var ise yedeklemeyi unutmayın. Bu tür sorunlarla Pro olmasının bir alakası yok.
 
Açıkçası tüm parçaları yeni bir sistem ve içinde herhangi saklayacağım bir veri yok. Kurulum yaparak hepsini biçimlendireyim yani. Şimdi kafamı karıştıran şey, sistemimde Windows yüklü ve USB'ye UEFI kurulum için gerekli dosyayı Rufus ile aktardıktan sonra direkt bilgisayarı yeniden başlatıp BOOT Menu'ye mi girmeliyim? Oradan UEFI seçip daha sonra diskleri biçimlendirmek? İki tane işletim sistemi kurulmaması için biçimlendirmem şart değil mi?
 
App Center dıkkat et, neden X64 ve X86 olanlar var, suan App Center bazılerın destegı yok bazıların var, yanı ben Z97 aldıgımda o zamanlar Windows 7'de sorunsuzdu ama bır zaman sonra Windows 10'da bunların cogu cıkmamaya basladı, yani güncelemediler, App Center kuruyorsun ve resmı sıstesınden uygun kartın driverlerı önce elle tanıtıyorsun daha sonra Update kendı geliyor ve düzene gırıyor, takılma ve donmaların cogunuda bu yanlıs app Center aracından oluyor.

Icınde RAID ve marwel donanımı yüzunden bır cok sorun cıkardı bunların bır cogunu düzenledıler ama halen de eksık var. Su an sorun yok ama ileride ne olur bilemem. Dedım gıbı app dıkkat et.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün internette farklı bir yerden indirdim ve sitesindeki ile farklıydı dediğiniz gibi. Şu anlık ihtiyacım olanları kurdum ve çalışıyor. Ama dediğim gibi HDD geçici bir sistem olduğu için şu an bir önemi yok. Umarım asıl sorun SSD'dir ve onu değiştirince her şey tamamen hallolmuş olur.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2.png
    31,7 KB · Görüntüleme: 39
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…