UEFI kurulum sonrası EFI ve OEM eski sürücüde kaldı

NCxZ

Hectopat
Yeni bir SSD aldım ve eski sürücümde Windows yüklüyken SSD'me Windows kurdum. Bilgisayarım açılırken hangi Windowsu kullarak açılacağını sordu ve SSD'yi seçtim. Açılışta işletim sistemi seçimini sormayacak şekilde ayarlayıp eski sürücümdeki Windows dosyalarını temizlemeye başladım ve fark ettim ki SSD'de EFI ve OEM gibi bölümler yok, tek parça. Bunun yerine o bölümler hala HDD üzerinde duruyor. BIOS'dan baktığımda Boot modu UEFI görünüyor ve bilgisayarımı sorunsuzca kullanabiliyorum.
HDD'ımı çıkardığım zaman bilgisayarım bir hata verir mi?
Bu bölümler SSD üzerinde olsaydı bilgisayarım daha hızlı açılır mıydı?

sürücüler.JPG

-Sistemdeki tüm sürücüler bunlar. C sürücüsü SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'un önyükleyicisi HDD'de zaten olduğu için SSD'ye yeni Windows kurulurken tekrar bir önyükleyici kurulmamış. Bu nedenle eğer HDD'yi bilgisayardan çıkarırsanız SSD'den de boot edemezsiniz. Bildiğim kadarıyla bu sorunu HDD'yi bilgisayardan çıkarıp (Sadece SATA bağlantısını da kesebilirsiniz) SSD'ye tekrar sıfırdan kurulum yaparak çözebilirsiniz. Daha sonra HDD'yi tekrar bağlarsınız. Eğer HDD'deki verilerinizi silmek sorun değilse kurulum esnasında tüm diskleri silerek de sorunu aşabilirsiniz, ama HDD'deki verilerinizi korumak için önceki dediğimi yapabilirsiniz.
Hız olarak bir fark olacağını sanmam. Sonuçta HDD'nin sadece önyükleyicisi kullanılıyor, ama asıl sistem SSD'de olduğundan sistem aynı hızla açılır diye düşünüyorum.

Aynı sorun bende de var. Windows 10'u SSD'ye kurdum sistem ve kurtarma dosyaları HDD'ye kurulmuş. PC açılış ve kapanışta gözle görülür fark yok ama performans kaybı yapar mı ben de bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı