UEFI kurulumda Flash Bellek Boot Ekranında gözükmemesi

GGWPHF

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Technopat.
Bugün SSD satın aldım. Usb 2.0 16 GB bir Usb belleğe Rufus programı ile 8.1 iso dosyasını aktardım. Cihazım bir laptop. SSD caddy denen universal parçadan aldım. DVD yerine 1 TB HDD'mi taktım flash belleğimi boot ekranında göstermedi. Windows'u açtığımda ise bilgisayarım kısmında görüyorum Usb belleğimi.

Şuan bilgisayarımı açmak için Sata1 Girişine HDD'mi tekrar takmak zorunda kaldım konuyu açmak için. SSD caddy ile de SSD bağlı ama Biosdan Sata portlarını kontrol ettiğimde SSD yi görüyorum ama işletim sistemi açıldıktan sonra göremiyorum. Konuya bir video ekleyerek olayı tam olarak göstereceğim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstersen hiç format atmaya gerek kalmadan HDD'deki işletim sistemini birebir SSD'ye kopyalayabilirsin Casper 8.0 ile.

USB belleğin boot ekranında gözükmemesi için aklıma gelenler ise:
  • Belleği USB 2.0 portuna ya da farklı porta takıp dene.
  • Belleğin Sandisk Windows to Go bellek olmadığından emin ol.
  • Rufus'u doğru kullandığından emin ol.

İstersen hiç format atmaya gerek kalmadan HDD'deki işletim sistemini birebir SSD'ye kopyalayabilirsin Casper 8.0 ile.

USB belleğin boot ekranında gözükmemesi için aklıma gelenler ise:
  • Belleği USB 2.0 portuna ya da farklı porta takıp dene.
  • Belleğin Sandisk Windows to Go bellek olmadığından emin ol.
  • Rufus'u doğru kullandığından emin ol.
Teşekkürler recep abi. Sandisk bir bellek ile deniyorum.
Rufus'u videoda anlattığın gibi kullanıyorum.
Peki abi SSD de HDD de takılı cihaza ama görmüyor SSD'yi.
Casper ile kurunca görecek mi acaba iki cihazıda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı