Windows 10'dan Windows 11'e dosyalarımı koruyarak geçiş yaptım. Sistem SSD'de kurulu fakat BIOS'ta UEFI yaptığımda SSD'yi boot aygıtı olarak görmüyor. Tekrar CSM ve Legacy olarak çevirdiğimde SSD boot aygıtı olarak gözüküyor.
UEFI için Boot Manager lazım. Boot Manager'ı ise Windows'u UEFI kurmadan yapamazsınız. UEFI yaptığınızda SSD gözükmez, ayrı bölüm olan Boot Manager üzerinden boot eder Windows. Kısacası Windows'u UEFI olarak kurun.
UEFI için Boot Manager lazım. Boot Manager'ı ise Windows'u UEFI kurmadan yapamazsınız. UEFI yaptığınızda SSD gözükmez, ayrı bölüm olan Boot Manager üzerinden boot eder Windows. Kısacası Windows'u UEFI olarak kurun.
Windows 10'dan Windows 11'e dosyalarımı koruyarak geçiş yaptım. Sistem SSD'de kurulu fakat BIOS'ta UEFI yaptığımda SSD'yi boot aygıtı olarak görmüyor. Tekrar CSM ve Legacy olarak çevirdiğimde SSD boot aygıtı olarak gözüküyor.
Diskiniz MBR olduğu için UEFI modda gözükmez bir format USB'yi UEFI şekilde işletim sistemiz yazdırıp o diski silip tekrar kurarsanız UEFI olur
Kurulum sırasında hata alacaksınız UEFI olmadığı için diskiniz onu da değiştirebilirsiniz aşırı basit bir şekilde
Diskiniz MBR olduğu için UEFI modda gözükmez bir format USB'yi UEFI şekilde işletim sistemiz yazdırıp o diski silip tekrar kurarsanız UEFI olur.
Kurulum sırasında hata alacaksınız UEFI olmadığı için diskiniz onu da değiştirebilirsiniz aşırı basit bir şekilde.
Diğer arkadaşa da dediğim gibi Windows 11'i UEFI olarak nasıl kuracağımı anlatan bir rehber veya video bırakır mısınız? Ve bahsettiğiniz hata kısmını biraz daha anlayabileceğim şekilde anlatır mısın?