Çözüldü UEFI modda SSD boot aygıtı olarak görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MrZaknafein

Picopat
Windows 10'dan Windows 11'e dosyalarımı koruyarak geçiş yaptım. Sistem SSD'de kurulu fakat BIOS'ta UEFI yaptığımda SSD'yi boot aygıtı olarak görmüyor. Tekrar CSM ve Legacy olarak çevirdiğimde SSD boot aygıtı olarak gözüküyor.

Çözüm
UEFI için Boot Manager lazım. Boot Manager'ı ise Windows'u UEFI kurmadan yapamazsınız. UEFI yaptığınızda SSD gözükmez, ayrı bölüm olan Boot Manager üzerinden boot eder Windows. Kısacası Windows'u UEFI olarak kurun.
UEFI için Boot Manager lazım. Boot Manager'ı ise Windows'u UEFI kurmadan yapamazsınız. UEFI yaptığınızda SSD gözükmez, ayrı bölüm olan Boot Manager üzerinden boot eder Windows. Kısacası Windows'u UEFI olarak kurun.

Çözüm
Windows 10'dan Windows 11'e dosyalarımı koruyarak geçiş yaptım. Sistem SSD'de kurulu fakat BIOS'ta UEFI yaptığımda SSD'yi boot aygıtı olarak görmüyor. Tekrar CSM ve Legacy olarak çevirdiğimde SSD boot aygıtı olarak gözüküyor.

Diskiniz MBR olduğu için UEFI modda gözükmez bir format USB'yi UEFI şekilde işletim sistemiz yazdırıp o diski silip tekrar kurarsanız UEFI olur
Kurulum sırasında hata alacaksınız UEFI olmadığı için diskiniz onu da değiştirebilirsiniz aşırı basit bir şekilde

UEFI için boot Manager lazım. Boot Manager'ı ise Windows'u UEFI kurmadan yapamazsınız. Kısacası Windows'u UEFI olarak kurun.

Teşekkürler. Windows 11'i UEFI olarak nasıl kuracağımı anlatan bir rehber veya video bırakırsanız çok memnun olurum.
Diskiniz MBR olduğu için UEFI modda gözükmez bir format USB'yi UEFI şekilde işletim sistemiz yazdırıp o diski silip tekrar kurarsanız UEFI olur.
Kurulum sırasında hata alacaksınız UEFI olmadığı için diskiniz onu da değiştirebilirsiniz aşırı basit bir şekilde.

Diğer arkadaşa da dediğim gibi Windows 11'i UEFI olarak nasıl kuracağımı anlatan bir rehber veya video bırakır mısınız? Ve bahsettiğiniz hata kısmını biraz daha anlayabileceğim şekilde anlatır mısın?

Teşekkürler. Windows 11'i UEFI olarak nasıl kuracağımı anlatan bir rehber veya video bırakırsanız çok memnun olurum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehberler 10 için ama mantık aynı. Sizin tek yapmanız gereken (sadece 11 için) BIOS üzerinden TPM ayarını açmanız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı