UEFI modunu seçince ise "Operating system not found" hatası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

emree

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Sony VAIO bilgisayarıma format atmak için UEFI modunu Legacy olarak değiştirmiştim. Format sırasında da recovery, sistem dahil tüm diskleri sildim. Neysem kurulum tamamlandıktan sonra baktım ki Legacy modunda normal win8 açılıyor ama UEFI'ya göre çok yavaş. BOOT menüsünden UEFI modunu seçince ise ''Operating system not found'' hatası alıyorum. Yardımcı olabilecekler var mı? Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
UEFI modunda kurulum yapamıyorum çünkü UEFI moduna alınca USB'i görmüyor. Bu yüzden de format atamıyorum. O yüzden Legacy yapmıştım.

Görmez çünkü USB'yi FAT32 olarak biçimlendirip ondan sonra kurulum dosyalarını atmalısınız.

USB'yi hazırlarken win usb maker kullanıyordum bildiğim kadarıyla o kendi de biçimlendiriyor yani ben fat32 olarak yapsam da o NTFS'ye dönmez mi yoksa kalır mı? Yoksa dosyaları kopyala yapıştır mı yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler. Bu arada format atarken diski biçimlendirmiştim ve Bu diske yüklenemez disk GPT stilinde demişti. O yüzden ben de hepsini biçimlendirmiştim.

Clean komutuyla diski tamamen sildiniz mi? Elinizdeki kurulum dosyaları 64 bit mi? Bilgisayarınızın UEFI destekli olduğuna ve daha önce UEFI işletim sistemi olduğuna emin misiniz? GPT olarak biçimlendirdikten sonra "Windows bu diske yüklenemez" uyarısını dikkate almayın. Sonraki adıma geçebiliyorsanız bal gibi yüklenir. Ha bir de optik sürücü varsa DVD ile kurmayı deneyin.

Clean komutuyla diski tamamen sildiniz mi? Elinizdeki kurulum dosyaları 64 bit mi? Bilgisayarınızın UEFI destekli olduğuna ve daha önce UEFI işletim sistemi olduğuna emin misiniz? GPT olarak biçimlendirdikten sonra "Windows bu diske yüklenemez" uyarısını dikkate almayın. Sonraki adıma geçebiliyorsanız bal gibi yüklenir. Ha bir de optik sürücü varsa DVD ile kurmayı deneyin.
Diski 10 kere de biçimlendirdim clean komutuyla da sildim aynı zamanda :) Evet kurulum dosyaları 64 bit ve bu USB ile 2 tane ayrı laptopa format attım. UEFI işletim sistemi olduğuna eminim çünkü bu VAIO'larda alışık olmadığım BİOS menüsü vardı ve çok karıştırmıştım UEFI'yı Legacy yapmıştım formattan önce açılmamıştı sonra UEFI yaptım açıldı. Ayrıca laptopum daha önce win8 sembolünü göstermeden tak diye açılırken şimdi Legacy'de Win8 sembolünü gösterip eskiye göre 6-7 saniye geç açılıyor. Biçimlendirdikten sonra GPT stilinde yüklenemez uyarısı vardı aynı zamanda ileri tuşu aktif değildi,sonraki adıma geçemedim.

Aynı sorun bende de meydana geldi. Zaten bu yeni nesil VAIO'ların BİOS'u çok karışık, zar zor format attım. Bir de bu çıktı başıma. Yaklaşık bir kadar önce oldu. Başlarda çok araştırdım sonuç alamadım. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı