UEFI modunu seçince ise "Operating system not found" hatası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar Yumi ile denedim WinUSB Maker ile denedim, belki İSO dosyasındadır sorun diye 1 windows 8 2 tane de windows 8.1 İSO dosyası denedim. Belki NTFS ile açmıyor diye Fat32 ile denedim. BİOS ayarlarının neredeyse tüm kombinasyonlarını denedim sinirden. En son bugün belki de Flash bellekten gömüyor diye iki farklı DVD ile denedim. Malesef UEFI modunda hiçbirini görmedi ve sadece ''Operating system not found'' yazısı geldi. Şimdi artık büyük günah işledim de Allah mı cezalandırıyor diye düşünüyorum. Bir haftamı yedi sonuç alamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS menümde External Device=Enable yapıyorum. External Device'yi en başa alıyorum. Bu ayarlarla Legacy modunu seçince USB/DVD'yi görüyor ve format atabiliyorum. Ama yine aynı ayarlarla Legacy yerine UEFI yaptığımda 'Operating system not found' yazısı alıyorum.

External Device nedir ? Sen şu BIOS'un adam gibi bi fotolarını çekip Imgur'a koy ve burada paylaş. Bu kafayla sen Windows falan kuramazsın. UEFI kurmadan boot etmez diyorum, halen şu ayarı yaptım olmadı diyorsun.

Buyrun hocam:
KrXWVz.jpg
KP28ob.jpg
eoqGZo.jpg
xV8oLq.jpg
wvAkLO.jpg
KrXWRB.jpg

Secure Boot Enable yap. Sonra Boot Mode UEFI yap. Gerisini buradaki rehberle yapabilirisin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı